Política 18/10/2016

Junqueras avisa el PSOE que investir Rajoy comporta avalar la política fiscal del PP

El vicepresident del Govern evita donar detalls sobre els pressupostos

Agències
1 min
El vicepresident, Oriol Junqueras, al Parlament

BarcelonaEl vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha advertit aquesta tarda el PSOE que permetre la investidura de Mariano Rajoy comporta avalar la política fiscal dels populars i ha ironitzat sostenint que està "segur que no serà així". D'aquesta manera, el també president d'ERC ha respost a la interpel·lació de la diputada del PSC, Alícia Romero, després que aquesta hagi acusat Junts Pel Sí de situar-se "al costat de PP i Ciutadans" en política fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant l'advertiment de Junqueras, la diputada socialista ha ressaltat que "el PSC votarà que no" a la investidura de Rajoy i ha culpat els partits independentistes d'haver impedit un govern alternatiu liderat per Pedro Sánchez, i ha afegit: "Si som on som és pels que no van voler donar suport a un govern espanyol del canvi".

Junqueras ha negat que ERC tingui cap tipus de responsabilitat pel fet que Sánchez no sigui president del govern espanyol ni secretari general del PSOE, i ha manifestat que "cadascú és responsable del que passa a casa seva".

Pel que fa als pressupostos, Junqueras ha evitar mullar-se. "De pressupostos en parlarem durant el debat de pressupostos", ha dit davant la insistència de la diputada socialista per saber com seran els nous comptes que prepara el Govern i que negocia amb la CUP. Romero no ha quedat satisfeta amb la resposta del conseller i li ha retret que no ha pogut donar resposta a la seva pregunta perquè encara no els ha "ni acordat, ni treballat" amb els anticapitalistes.

stats