Política 17/07/2017

Junqueras nega que es demanés a Puigdemont canviar algun conseller d'ERC per compensar les baixes del PDECat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, denuncia que el "discurs populista" del vicepresident català li posa "els pèls de punta"

Ara
2 min
El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl vicepresident del Govern ha negat que s'arribés a plantejar a Puigdemont que se substituís algun conseller d'ERC per compensar les baixes de càrrecs de l'executiu propers al PDECat. "Ningú plantejaria que per rebaixar no sé què... no té cap sentit. No ha passat", ha assegurat Junqueras en una entrevista a RAC1, on ha reiterat que els consellers són del "Govern de Catalunya i del president Puigdemont".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i la insistència en les preguntes, Junqueras no ha volgut entrar en les raons de fons dels canvis al Govern i s'ha limitat a explicar que "el president ha volgut tenir al seu voltant persones diferents". "Els consellers que han fet un pas al costat han pensat que havien fet part de la feina o que altres ho podrien fer millor", ha assenyalat. El vicepresident ha negat tenir res a veure amb aquests canvis -segons 'El País', Junqueras va demanar el cessament de determinats membres del Govern per acceptar ser el conseller del referèndum- i ha deixat clar que les modificacions a l'executiu les va decidir Puigdemont.

Rere els "passos al costat" dels consellers plana el temor que les conseqüències de posar les urnes afectin el patrimoni personal, tal com va exposar el conseller cessat Jordi Baiget. Preguntat per si ERC farà una caixa de resistència que assumeixi els càstigs que puguin arribar als organitzadors del referèndum, Junqueras ha destacat que el seu partit "estarà preparat". Una altra de les novetats que ha deixat la crisi de Govern és que el departament de Vicepresidència assumeix les competències de la compra d'urnes, que Junqueras ha confirmat que s'adquiriran properament.

Davant els embats de l'Estat, Junqueras ha insistit en la necessitat de "no acovardir-se" i "no sucumbir a l'insult i l'amenaça". El també president d'ERC s'ha referit a la guerra bruta contra polítics sobiranistes i, en un llarg discurs, ha apel·lat al "deure cívic" de defensar el dret a votar en un referèndum, un relat "populista", segons el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que li ha posat els "pèls de punta".

Preguntat per la piulada de Millo, Junqueras s'ha preguntat: "Prefereixen que parli de clavegueres, d'aixecar proves falses? Què volen?", ha continuat, fent referència a l'operació Catalunya.

stats