POLÍTICA
Política 13/06/2012

Junqueras: "Rajoy pot dir el que vulgui, que no se'l creu ningú del món"

El president d'ERC alerta que és "mentida" que els ciutadans no patiran les conseqüències del rescat de la banca, perquè són precisament els "garants" del crèdit

M.colomer
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha restat tota la credibilitat al president del govern espanyol quan diu que els ciutadans no patiran les conseqüències del rescat europeu de la banca. "Rajoy pot dir el que vulgui, que no se'l creu ningú del món", ha asseverat Junqueras, que ha avisat que els ciutadans patiran els efectes del rescat en tant que "garants" del crèdit que l'eurogrup ha concedit al Fons de Reordenació Bancària (FROB), organisme de l'Estat, per a injectar als bancs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Junqueras, però, el cas de Rajoy no és aïllat, sinó que respon a l'actitud dels presidents espanyols amb Catalunya: "Els presidents dels governs espanyols menteixen sempre i en tot moment". Per això, en declaracions als periodistes després de reunir-se amb la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, ha assegurat que ERC no té "cap esperança" que es faci justícia per a Catalunya dins de l'estat espanyol. "La única esperança de justícia passa per sortir de l'estat espanyol".

La comissó d'investigació, un símptoma

De fet, per Junqueras és simptomàtic que Catalunya hagi estat el primer territori on el Parlament ha obert una comissió d'investigació a la banca. "És la demostració que si Catalunya fos una república, tindríem més possibilitats per a la justícia que dins l'estat espanyol", ha conclòs.

stats