ELECCIONS ESPANYOLES
Política 03/08/2011

Junqueras proposa Alfred Bosch de candidat a Madrid i ofereix el dos a Ridao

Ridao ja havia rebutjat la possibilitat de ser el dos, en entendre que el legitima per repetir com a cap de llista la feina feta a Madrid els últims anys

M. Colomer
2 min
ERC i la llista al Congrés

BarcelonaEls futur líder d'ERC Oriol Junqueras ha anunciat aquest migdia que avala l'exportaveu de la plataforma Barcelona Decideix, Alfred Bosch, perquè encapçali la llista dels republicans a Madrid. Després del "no" del catedràtic Ferran Requejo, l'equip de campanya de Junqueras ha emès avui un comunicat en què justifica que centren la seva “aposta estratègica per al creixement en l’obertura, la centralitat i la renovació”. En el comunicat, expressen que després que l'electorat hagi expressat un “desig clar de renovació”, el millor candidat és Bosch, avalat des del primer dia per la federació de Barcelona dels republicans. Ara bé, asseguren que volen combinar la renovació amb l'experiència de Joan Ridao, a qui tornen a oferir el número dos. Una possibilitat altament improbable, tenint en compte que Ridao ja havia rebutjat l'oferiment per ser el dos, i res fa pensar que l'aposta per Bosch el faci retirar-se de la cursa per presentar candidatura al consell nacional que el 3 de setembre ha de triar el candidat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el comunicat, Oriol Junqueras i Marta Rovira afirmen que és necessària una “obertura a un espectre ampli de l’independentisme i les esquerres”, és a dir “donar valor i establir ponts amb les diferents expressions de la societat civil, els agents econòmics i socials i els referents acadèmics que més han contribuït a renovar i ampliar el discurs sobiranista i progressista”, cosa que creuen que encarna Bosch. Expliquen que preparen aquestes eleccions generals amb la “voluntat de representar la centralitat de l’interès del país, per tant, defensant un programa de país que respongui a les principals necessitats de Catalunya i el conjunt dels Països Catalans, que faci front a la crisi econòmica, que sigui assumit per una àmplia majoria dels catalans i les catalanes i que permeti avançar cap a l’Estat propi”. Si Ridao no retira la seva precandidatura, la batalla interna es pot agreujar encara més des cara al consell nacional que n'ha de triar el candidat.

stats