Política 20/02/2017

Junqueras, "conjurat" amb Puigdemont per fer el referèndum "sí o sí"

El vicepresident del Govern assegura que "mai no se subordinarà" el dret a l'autodeterminació al "permís" de l'executiu espanyol

Ara
1 min
El vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, en una entrevista a l'ACN

BarcelonaMentre que des de la Moncloa descarten totalment negociar un referèndum sobre la independència a Catalunya, des de la Generalitat reafirmen la seva voluntat de posar les urnes per exercir l'autodeterminació. Aquest dilluns, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, en un article 'El Punt Avui', assegura que "no hi ha alternativa a la democràcia" i que "exercir la sobirania" és "irrenunciable", tant des del punt de vista nacional com econòmic i social. Per això declara que està "conjurant" amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per fer un referèndum "legal i vinculant". "Avui els nostres drets impliquen un referèndum sí o sí", declara Junqueras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras, que inicia cada paràgraf de l'article amb l'expressió "o democràcia o democràcia", diu que l'estat espanyol no es pot escudar en l'"imperi de la llei" o als tribunals per negar el referèndum a Catalunya i reitera la voluntat de la Generalitat a seure per parlar amb la Moncloa per pactar una consulta, tal com ja van fer el govern escocès i britànic l'any 2014. En aquest punt, assenyala el Pacte Nacional pel Referèndum com l'eina per teixir aliances a l'exterior i "provar fins al darrer minut" aquesta entesa.

En tot cas, el vicepresident manifesta que malgrat aquest intent, la Generalitat no "subordinarà" la consulta al permís del govern espanyol. "El referèndum no és bescanviable. Senzillament, perquè la democràcia tampoc no ho és", conclou.

stats