Política 01/05/2014

Terricabras: "Tots aquells que veuen brots verds deuen ser daltònics"

El candidat d'ERC al 25-M carrega contra els pronòstics favorables de l'Estat sobre la situació econòmica a Espanya i assegura que els catalans només poden confiar en ells mateixos i en Europa

Ara / Europa Press
2 min

Barcelona"Tots aquells que hi veuen brots verds deuen ser daltònics i no distingeixen el verd dels altres colors". Així s'ha expressat aquest dijous el candidat d'ERC al 25-M, Josep Maria Terricabras, en relació als pronòstics favorables de l'Estat sobre la situació econòmica a Espanya. En declaracions a la manifestació que s'ha celebrat a Barcelona amb motiu del Primer de Maig, Terricabras ha deixat clar que, "amb una situació amb més de 800.000 aturats i un 22% d'atur a Catalunya, no es pot dir que les coses van bé perquè hi ha molta gent que pateix"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb tot, el filòsof ha assegurat que els catalans només poden confiar en ells mateixos i en Europa per millorar les seves condicions de vida i reduir les desigualtats territorials i socials, i ha subratllat que els catalans han d'aprofitar la seva representació al Parlament Europeu per canviar les polítiques socials i demanar polítiques d'estímul, a més d'un pacte per renegociar el deute.

També present a la manifestació, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha restat importància a les enquestes que donen guanyador al seu partit en les pròximes eleccions, perquè -ha afirmat- l'important és "que es pugui votar" sobre el futur de Catalunya. Junqueras ha aprofitat per afirmar que totes les terceres vies que s'ofereixen Catalunya van "contra la voluntat dels catalans en tots els àmbits". Segons ha explicat, Catalunya té totes les eines per defensar la voluntat dels seus ciutadans, com el model educatiu català, del qual ha afirmat que "funciona molt bé i és el que vol l'àmplia majoria".

A banda de Terricabras i Junqueras, la manifestació ha comptat amb la presència del número dos de la llista d'ERC al 25-M, Ernest Maragall, el diputat republicà al Parlament Oriol Amorós, i els diputats d'ERC al Congrés Alfred Bosch i Joan Tardà, entre d'altres.

stats