Política 18/02/2014

Junqueras afirma que els empresaris que més s'oposen a la consulta són els mateixos que s'oposen a la lliure competència

El líder republicà entén que la majoria d'empreses catalanes no formi part de Foment perquè Gay de Montellà "no ha guanyat ni una sola vegada" el pacte fiscal

Acn
1 min
Oriol Junqueras, aquest dimarts a la UPF, amb estudiants que han assistit a la seva conferència / MANOLO GARCÍA

BarcelonaL'opinió dels màxims dirigents de les grans patronals catalana i espanyola sobre el dret a decidir no ha sorprès el president d'ERC, Oriol Junqueras. Aquest dimarts, en una conferència a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Junqueras ha afirmat que els mateixos "grans empresaris" que "menys entusiasme" demostren amb la consulta són "els que més lliçons donen sobre les bondats de la lliure competència, que evidentment no practiquen". Una reflexió que li ha servit per denunciar els oligopolis que s'allunyen de la competència i de la voluntat ciutadana per imposar els seus interessos. El líder d'ERC ha criticat en especial el president de Foment, de qui ha recordat que "no ha guanyat ni una sola vegada" el pacte fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al líder d'ERC no li estranya que la "immensa majoria" de les empreses catalanes no formin part de Foment. Ha afirmat que ell tampoc confiaria els interessos de la seva empresa a algú com Joaquim Gay de Montellà, que "no ha guanyat mai" en la que diu que és la seva principal aposta: el pacte fiscal. Junqueras ha centrat les seves crítiques en el president de Foment, el de la CEOE, Joan Rosell, i en els dirigents empresarials dels mercats oligopolístics, com els bancs i el sector energètic.

Segons el president republicà, els mateixos que impedeixen la lliure competència en el mercat són els que volen negar el dret dels ciutadans a decidir el seu futur. En tot moment ha diferenciat aquest tipus d'empresariat del 90% "realment productiu" i que genera valor afegit a Catalunya.

stats