Política 18/07/2017

Junqueras assumeix formalment les competències en processos electorals

El vicepresident del Govern serà l'encarregat de comprar les urnes, tot i que la signatura serà col·legiada

Ara
1 min
El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras

BarcelonaLa figura d'Oriol Junqueras com a conseller del referèndum comença a prendre forma. El 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya' (DOGC) ha publicat aquest dimarts que les competències en processos electorals i consultes populars passen del departament de Governació al de Vicepresidència, Economia i Hisenda. El traspàs s'ha formalitzat a través d'una modificació del decret 2/2016, signat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta d'un tràmit formal, perquè l'assumpció de Junqueras d'aquestes competències ja es van anunciar la setmana passada enmig de la crisi del Govern que va acabar amb el pas al costat de tres consellers i el secretari de Govern. Amb aquesta modificació serà el vicepresident qui s'encarregarà de comprar les urnes, tot i que ja va deixar clar que la signatura de l'adquisició seria col·legiada.

En la reunió d'aquest dimarts del nou consell executiu, tal com explica l'ARA, s'abordarà el procediment que se segueix per fer efectiva la compra d'urnes. La licitació que va obrir el departament de Governació -pel qual hi ha una querella contra la consellera Meritxell Borràs i l'ex secretari general Francesc Esteve- va quedar desert i tot apunta que s'optarà per una adjudicació directa a una empresa proveïdora. La proposta, probablement, la posaran sobre la taula els nous responsables del procediment en la reunió del Govern, però la compra efectiva tindrà lloc els propers dies.

stats