Política 06/07/2015

Junqueras viatja a l'Argentina i l'Uruguai per explicar el procés sobiranista

El president d'ERC es reunirà amb Pérez Esquivel i José Mújica i impartirà una conferència a la Universitat de La Plata

Europa Press
1 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras / ARA

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha iniciat aquest dilluns un viatge que el portarà a l'Argentina i l'Uruguai per explicar el procés sobiranista de Catalunya, segons han informat a Europa Press fonts del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El republicà començarà el recorregut a Buenos Aires, on es reunirà amb el premi Nobel de la pau el 1980 i activista a favor dels drets humans, Adolfo Pérez Esquivel. A l'agenda del president d'ERC també hi ha una reunió amb l'expresident de l'Uruguai i actual senador José Mújica, a més d'una trobada amb la presidenta de l'associació Madres de Plaza de Mayo, Nora Cortiñas.

Mújica, un referent per a alguns sectors de l'esquerra, ja es va reunir amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en plena campanya per les municipals. Junqueras vol reivindicar el perfil social dels republicans amb aquesta trobada.

Junqueras, que va ser professor universitari abans de dedicar-se plenament a la política, tornarà a les aules per impartir una conferència a la Universitat de La Plata, i també té previst visitar casals catalans en aquests dos països.

Aquest viatge també l'obligarà a absentar-se del ple del Parlament que comença aquest dimarts i en el qual el president de la Generalitat, Artur Mas, explicarà els canvis que ha introduït en el seu Govern per la marxa dels consellers d'Unió.

stats