Política 21/08/2017

Junqueras defensa que el protagonisme de la manifestació de dissabte sigui per a la policia i els serveis d’emergència

L’atemptat de Barcelona no farà alterar els plans del Govern: "No hi ha cap societat democràtica que es deixi condicionar i intimidar pel xantatge del terrorisme"

Ara
2 min
Junqueras avisa Montoro que ell centralitza els requeriments

BarcelonaEl vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha defensat aquest dilluns que siguin els cossos de seguretat i els d’emergències els grans protagonistes de la manifestació unitària conta el terror prevista per dissabte que ve a Barcelona. "Ells són els que han fet la feina rellevant", ha subratllat durant una entrevista a TV3 en què ha demanat que la manifestació serveixi per agrair-los la feina feta: "Crec que hem de demanar el màxim reconeixement i protagonisme per a aquestes persones i institucions que tan imprescindibles són". El vicepresident de l’executiu ha opinat també que la manifestació servirà per expressar unitat. "En el fons el que volem expressar amb el «No tinc por» és que ens estem acompanyant els uns als altres".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha deixat clar que la prioritat del Govern passa ara per restablir la normalitat, ajudar totes les víctimes i detenir Younes Abouyaaqoub, el conductor de la furgoneta que dijous va atropellar mortalment 13 persones a la Rambla. Tres objectius a curt termini que no faran modificar la resta de prioritats. "Precisament el que hem de procurar és que els atemptats terroristes no alterin la vida democràtica de les societats. No hi ha cap societat democràtica que es deixi condicionar i intimidar pel xantatge del terrorisme", ha respost quan se li ha preguntat directament pel referèndum que el Govern pretén impulsar l'1 d'octubre.

La manifestació de dissabte està convocada per l'Ajuntament de Barcelona i per la Generalitat. Junqueras, que vol protagonisme per als cossos de seguretat i els serveis d'emergència, no ha volgut garantir que seran aquests els que se situaran a la capçalera. En canvi, l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, sí que ha confirmat que serà la ciutadania (i no les autoritats polítiques) qui encapçalarà la manifestació. Ho ha fet a través del seu compte de Twitter, tot i que diumenge ja ho havia explicat a Telecinco.

Per la seva banda, la CUP ha criticat que el rei Felip VI assisteixi a la manifestació de dissabte, i ha assenyalat els vincles de la casa reial amb les monarquies d'estats que financen el terrorisme. Per això han advertit que no assistiran a la manifestació si han de compartir espai amb el rei, una posició de la qual s'ha desmarcat Poble Lliure, una de les organitzacions polítiques vinculades a la CUP que, tot i criticar la presència de Felip VI, sí que participarà en la mobilització.

stats