Política 01/04/2015

Rajoy convoca la Junta Directiva Nacional del PP després de Setmana Santa

El màxim òrgan entre congressos dibuixarà l'estratègia del partit de cara el cicle electoral d'aquest any

Efe
1 min
Obertura Rajoy

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha convocat els integrants de la Junta Directiva Nacional del PP el pròxim dia 7, després el parèntesi de la Setmana Santa, per analitzar l'estratègia i perspectives del partit davant del període electoral que hi ha per davant. Per això, és possible que s'hi faci alguna referència als resultats del partit a les eleccions andaluses, que Rajoy ja ha dit que no van ser els esperats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Junta Directiva Nacional és l'òrgan més important del partit entre congressos i està format, entre altres, pels membres de la cúpula, els parlamentaris nacionals i europeus, els presidents autonòmics i els màxims responsables del PP a cada província. Es tracta de la primera reunió des de fa dos anys, ja que l'última es va convocar el 3 d'abril de 2013.

Es preveu que Rajoy reiteri els efectes positius de les reformes estructurals que ha posat en marxa aquesta legislatura, com la reforma laboral, per exemple, tot i que no es descarta fer autocrítica i "corregir el que calgui" per encarar un any decisiu a les urnes.

També és previsible que hi hagi alguna al·lusió als nous passos que el govern central donarà pel que fa al debat sobiranista, després del preacord de CDC, ERC i les entitats sobiranistes sobre el full de ruta. Les referències a les aspiracions independentistes de Catalunya ja van ser presents a la intervenció de Rajoy davant la Junta Directiva Nacional fa dos anys, quan va avisar que no parlaria amb Mas de res que sortís de la llei.

stats