Política 17/04/2015

La Junta Electoral avisa que Trias incompleix la llei en fer "propaganda" i inauguracions fora del termini legal

L'ens electoral respon així la denúncia de la CUP, PSC i PP i declina, de moment, sancionar l'alcalde

Ara
2 min
La CUP ha difós la resolució de la Junta Electoral / ARA

BarcelonaLa Junta Electoral provincial ha avisat l'alcalde de Barcelona i candidat a la reelecció per CiU per incomplir la llei electoral en fer inauguracions fora del termini que estableix el text. En concret, la Junta Electoral respon a la denúncia del PSC, PP i la CUP, que havien criticat la visita de l'alcalde a les obres del Mercat del Ninot, la reforma de Can Mantega o el nou centre de famílies a la Sedeta. A la resolució, la Junta Electoral afirma que la visita d'obres i la inauguració del Mercat del Ninot són "contràries" a l'article 53.2 de la LOREG (llei orgànica del règim electoral general).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest article esgrimeix que "des de la convocatòria d'eleccions fins a l'inici legal de la campanya, queda prohibida la realització de publicitat o propaganda electoral". En aquest cas, el 31 de març era l'últim dia per fer inauguracions. No serà fins al 7 de maig, 15 dies abans de les eleccions, que es podran enganxar cartells o fer anuncis.

La Junta Electoral, per tant, qualifica de "contràries" a la llei tant la visita d'obres com la inauguració del Mercat del Ninot, que s'ha de fer el 19 de maig. Segons diu, la visita "no era només una inspecció, sinó que anava acompanyada de mitjans de comunicació", de manera que ho qualifica de "propaganda". Sobre la futura inauguració, el text de la Junta afirma "anunciar futures activitats municipals i equipaments, així com la valoració de les ja realitzades" a través de les xarxes socials també és "contrari" a la llei.

Amb tot, l'òrgan electoral declina de moment obrir un expedient sancionador a Trias, però avisa que "en cas de reiteració", podria fer el pas.

La CUP critica "la propaganda institucional amb la cara de l'alcalde" als portals "de tota la ciutat"

A través d'un comunicat, la CUP ha afirmat que "Trias ha estat capaç de batre tots els rècords", i ha recordat que en els últims mesos de mandat, l'alcalde ha estrenat pàgina web, ha aprovat la implantació d'uns "agents cívics de misteriosa funció", ha aprovat la suspensió d'algunes llicències en l'àmbit turístic... A més, la CUP diu que Trias ha anunciat amb "grandiloqüents eslògans qualsevol obra" i critica que els "portals de tota la ciutat" han rebut "tot tipus de propaganda institucional amb la cara de l'alcalde". "Si l'Ajuntament no atura aquests actes, ho farem nosaltres!", acaba el comunicat.

stats