Política 24/09/2014

El nou ministre de Justícia, partidari d'"ajustar la constitució» a la «singularitat catalana"

En una entrevista d'aquest estiu per a l'Asociació del Cos Superior d'Administradors Civils de l'Estat, el substitut de Gallardón carrega contra el procés sobiranista però també defensa que la Constitució "no és inamovible"

Ara
1 min

BarcelonaEl substitut d'Alberto Ruiz Gallardón al capdavant del Ministeri de Justícia, Rafael Catalá, és partidari de "realitzar ajustos de la Constitució per reconèixer la singularitat catalana". En una entrevista publicada el juny per l'Asociació del Cos Superior d'Administradors Civils de l'Estat, Catalá diu haver tingut "contacte amb el sentiment català, de percepció d'una identitat singular pròpia, amb un gran dinamisme cultural i un avançat grau d'autogovern".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, no s'està de carregar contra el procés polític cap a la sobirania política catalana, que ell anomena procés d'"enfortiment de l'independentisme, amb posicions individualistes, insolidàries i parcials, que, atorgant-se unilateralment una legitimitat i sobirania que els correspon, pretén imposar a molts la voluntat de pocs". Tot plegat, a criteri seu, "una deriva abocada al fracàs".

Amb el "major consens"

Malgrat que defensa que l'actual Constitució vigent "ha servit molt bé durant 30 anys", el cert és que "no és inamovible". Això sí, qualsevol modificació constitucional considera que s'ha de fer "buscant el major consens possible". Precisament, la manca de consens ha estat l'argument que ha esgrimit el PP per rebutjar frontalment la reforma constitucional.

stats