Política 19/12/2014

El Poder Judicial torna a prendre declaració al jutge Vidal pel projecte de Constitució catalana

El jutge ja va defensar en una declaració davant el Promotor de l'Acció disciplinària en l'òrgan de govern dels jutges que participava en la redacció d'una "hipotètica" Constitució catalana en exercici de la seva llibertat de pensament

Ara / Agències
1 min
D’esquerra a dreta, Benet Salellas, Santiago Vidal, Ramon de Veciana i Jorge Buxadé.

BarcelonaEl Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha citat avui al jutge de l'Audiència Provincial de Barcelona Santiago Vidal per tornar-li a prendre declaració en relació amb l'expedient que li va obrir per haver participat en la redacció d'un projecte de Constitució catalana. La declaració serà a les 10:00 hores a la seu del CGPJ.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge Santiago Vidal ja va ratificar en una declaració davant el magistrat Jesús Fonseca, el Promotor de l'Acció disciplinària en l'òrgan de govern dels jutges, que va participar en la redacció d'una "hipotètica Constitució catalana" per iniciativa pròpia i en exercici de la seva llibertat de pensament.

Suspensió rebutjada

Vidal va comparèixer el passat 26 de maig durant uns 45 minuts davant el promotor de l'acció disciplinària del CGPJ, que mesos més tard li va obrir un expedient disciplinari en relació amb els fets. En el marc d'aquest expedient, ja en el passat mes d'octubre, Fonseca va proposar a la Comissió Disciplinària del CGPJ una suspensió cautelar de Vidal mentre no es resolgués sobre l'eventual sanció. La Comissió Disciplinària del Poder Judicial va rebutjar la proposta, però, per quatre vots contra tres.

En l'expedient disciplinari obert a Vidal se li retreu una possible ignorància inexcusable en el compliment de deures judicials i vulneració del deure d'observança del règim d'incompatibilitats. El magistrat Antonio Fonseca, el Promotor de l'Acció disciplinària en l'òrgan de govern dels jutges, és l'encarregat d'investigar les possibles faltes i proposar sancions.

stats