Política 10/10/2017

JxSí, la CUP i diputats de CSQP porten la suspensió del ple de dilluns al Tribunal Europeu de Drets Humans

76 diputats recorren a Estrasburg "les ingerències i la vulneració de drets" per part del TC

Ara / Agències
1 min
El grup parlamentari de Junts pel Sí en una votació en un ple de la cambra en el transcurs d’aquesta legislatura.

Barcelona76 diputats de Junts pel Sí (JxSí), la CUP, Catalunya Sí que es Pot (CSQP) i el diputat no adscrit Germà Gordó han acordat presentar una demanda al Tribunal Europeu de Drets Humans, a Estrasburg, per la suspensió cautelar per part del Tribunal Constitucional (TC) del ple del Parlament que s'havia convocat aquest dilluns, segons han avançat mitjans com 'Nació Digital', RAC1 i l'ACN i ha confirmat la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, en un missatge a Twitter.

Segons 'Nació Digital', l'escrit alerta de la vulneració del dret a la llibertat d'expressió i a la participació política, i subratlla que mai fins ara s'havia suspès una sessió plenària. Els diputats, afegeix l'ACN, al·leguen que la mesura de l'alt tribunal espanyol suposa una "greu infracció", i que no va haver-hi temps de preparar un recurs a la decisió. Forcadell ha atribuït la demanda a "les ingerències i la vulneració de drets d'un TC totalment deslegitimat".

El TC va suspendre dijous el ple del Parlament que estava convocat per al dilluns amb l'únic punt del dia de la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per valorar el resultat de l'1-O i analitzar "els seus efectes". La suspensió es va produir després que el TC admetés a tràmit un recurs d'empara del PSC que avisava que JxSí i la CUP havien convocat el ple emparant-se en l'article 4 de la llei del referèndum, també suspesa per l'alt tribunal.

stats