Política 21/12/2010

L'Ajuntament de l'Hospitalet reclama poder intervenir sobre el reagrupament familiar d'immigrats

La proposta del PSC topa amb l'oposició d'ICV-EUiA, soci de govern, que la titlla de racista. Núria Marín vol que els consistoris puguin aturar l'arrelament en casos d'incivisme

Acn
2 min
L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín. Foto: ACN

L'Hospitalet de LlobregatSi no hi ha sorpreses d'últim moment, als 17 regidors que formen la majoria absoluta que el PSC té a l'Hospitalet (Barcelonès) s'hi sumaran aquest dimarts els cinc del PP, el major grup de l'oposició, per aprovar la proposta de l'alcaldessa de demanar a l'Estat que els ajuntaments puguin objectar contra l'arrelament i el reagrupament familiar dels nouvinguts incívics. La proposta ha enfrontat els socialistes amb els seus socis de govern, ICV-EUiA, que titllen la moció de "racista", "il·legal", "perillosa" i "xenòfoba". També d'"electoralista". En això coincideixen amb el PP i amb CiU, que condiciona el seu suport al fet que s'aprovi una esmena per premiar els immigrants amb bones conductes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta, anunciada per la batllessa Núria Marín (PSC) pocs dies després de les eleccions al Parlament, ha provocat el tercer enfrontament en pocs mesos amb els seus socis de govern, els dos regidors d'ICV-EUiA, que no van ser consultats pels socialistes.

La moció del PSC proposa que el reglament de la Llei d'estrangeria, que l'Estat ha de desenvolupar, incorpori la possibilitat que els municipis puguin emetre informes contra l'arrelament o el reagrupament familiar d'aquells nouvinguts que tinguin sancions fermes per haver infringit l'ordenança de civisme. CiU proposarà que els consistoris, a més, puguin expedir informes positius si els nous veïns han demostrat bones conductes. "Va en la línia del carnet per punts que defensem", van indicar fonts del partit.

L'Ajuntament de Salt va aprovar ahir dilluns una moció en el mateix sentit. Concretament, la moció demana que els informes dels consistoris siguin "vinculants" en els processos d'arrelament social i de reagrupament familiar i que es puguin denegar si els veïns en qüestió han vulnerat les ordenances cíviques o s'ha demostrat que són conflictius en la convivència. Alguns veïns, la majoria d'origen immigrat, van desplegar pancartes enmig del ple criticant la moció i han acusat l'Ajuntament de "racista" i "xenòfob" per aprovar aquest text.

stats