Política 06/09/2012

L'ANC comptarà els participants de la marxa com a independentistes

Ja hi ha més de set-cents autocars confirmats per a la gran manifestació de la Diada. Els organitzadors volen que sigui massiva però diuen que no val fer-se-la a mida: la marxa és independentista.

Isaac Salvatierra
2 min
L'ANC comptarà els participants de la marxa com a independentistes

BARCELONA.La manifestació de la Diada és independentista i la pancarta "que compta" és la que l'encapçala: Catalunya, nou estat d'Europa . La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, va dir ahir que la marxa va adreçada al "poble de Catalunya" i que "hi cap tothom", però va recordar a qui s'hi apunti quin és el lema: "Que vingui qui vulgui, però que sàpiga que es comptarà com a independentista". Sortir o no sortir a la foto tindrà rellevància política, i diversos partits i moviments que no són obertament independentistes i també polítics a títol personal ja han anunciat que hi aniran amb reivindicacions no contràries a la de l'ANC però sí pròpies. Forcadell va advertir a qui vulgui fer-se una manifestació a mida que "les altres pancartes no compten, la que compta és la primera".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I ja està impresa i a punt. Els organitzadors s'hi van fotografiar ahir al centre de la plaça Catalunya. Des d'un racó, apartats de la rotllana d'organitzadors i periodistes, dos turistes ho van aprofitar per fer-s'hi fotos. Potser no entenien el text, però la gran lona i l'expectativa mediàtica els van cridar l'atenció. L'objectiu dels organitzadors és justament llançar un missatge internacional. "Volem mostrar a Catalunya i al món que volem ser un país lliure". "El poble ja està preparat, ara necessita que el seu Govern faci un pas endavant", va afirmar Forcadell en la roda de premsa de presentació de la marxa. "En nom de l'ANC, volem fer una crida al poble de Catalunya, a tothom que vulgui tenir un estat com tenen tots els estats del món, que vagi a la manifestació de l'Onze de Setembre".

Set-cents autocars

De moment, la marxa ja ha fet un primer rècord. Més de set-cents autocars arribaran la tarda de l'Onze de Setembre a Barcelona amb participants per a la gran manifestació independentista. Són uns 40.000 assistents. I, segons els organitzadors, la xifra va creixent. Mai fins ara han arribat tants autorcars per participar en una marxa. La Guàrdia Urbana ja ha habilitat un pla d'aparcaments per evitar el caos dividint l'Eixample en dues parts, segons la procedència dels vehicles. Tot i les previsions optimistes, l'ANC no vol especular sobre el nombre d'assistents i, malgrat que es preveu massiva, evita fer cap comparació amb la gran manifestació del 10 de juliol del 2010.

La comitiva començarà a avançar a les sis de la tarda del passeig de Gràcia amb Gran Via. Baixarà per Pau Claris i per Via Laietana fins al passeig d'Isabel II. Un cop allà s'avançarà fins a l'avinguda del Marquès de l'Argentera, on hi haurà l'escenari on es llegirà el manifest. Una representació de l'ANC es dirigirà fins al Parlament, on els rebrà la presidenta, Núria de Gispert. Forcadell va evitar ahir valorar la no assistència d'Artur Mas a la manifestació i es va limitar a dir que espera que el president els rebi el mateix Onze de Setembre, com farà De Gispert.

stats