Política 07/03/2015

L’ANC puntualitza que una llista pròpia seria l’últim recurs

Sara González
2 min
La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ahir.

Barcelona“Si l’ANC ha de fer una candidatura vol dir que anem fatal, vol dir que els partits no s’han posat d’acord o que hi ha hagut una agressió de l’Estat”. Així va intentar la presidenta de l’Assemblea, Carme Forcadell, treure ferro a la possibilitat que l’entitat presenti una candidatura per al 27-S, com recull l’actualització del seu full de ruta. La presidenta de l’ANC va voler aclarir que aquest és l’últim recurs que preveuen i seria només conseqüència d’un desacord entre els partits a l’hora de pactar un punt en comú sobre la independència al programa electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Forcadell va negar que es tracti d’una mesura de pressió o d’una amenaça als partits, però el cert és que la proposta no va fer gaire gràcia ni al president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir ni a formacions com CiU. Joan Rigol va considerar que “no seria bona notícia” que l’ANC presentés candidatura perquè significaria “la fragmentació” del procés sobiranista. El coordinador general de CDC, Josep Rull, també va deixar clar que no veu amb bons ulls que l’Assemblea es presenti al 27-S. “Mariano Rajoy deu estar aplaudint amb les orelles”, va etzibar, en declaracions a Catalunya Ràdio. Rull va reconèixer que hi ha hagut un “refredament” del procés que no s’hauria produït, al seu parer, si ERC hagués acceptat la llista unitària que proposava Artur Mas.

L’enrenou per la possible candidatura de l’ANC ha arribat després de la discussió del full de ruta que ha dividit els membres de l’entitat. La prova més evident: el post d’ahir al blog del vicepresident de l’entitat, Jaume Marfany, carregant contra el fins ara membre del secretariat Jordi Martínez.

stats