VÍCTIMES DEL TERRORISME
Política 25/01/2015

L’AVT surt al carrer per denunciar la “traïció” del PP

Ara
2 min
La concentració a la plaça de Colón de Madrid va comptar amb la presència del Petit Nicolás.

BarcelonaL’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) va concentrar-se ahir al matí a la plaça de Colón de Madrid contra els “incompliments electorals” del govern espanyol en matèria antiterrorista. El lema de la concentració, que va aplegar més de mil persones, ja era tota una declaració d’intencions: “No més traïcions”. Feia referència a les promeses incomplertes pel PP, com l’excarceració de presos d’ETA, la derogació de la doctrina Parot per part del Tribunal Europeu de Drets Humans, els més de 300 atemptats d’ETA que continuen sense aclarir-se i el fet de no haver demanat la il·legalització de Sortu, Bildu i Amaiur. La presidenta de l’entitat, Ángeles Pedraza, va arribar a afirmar fins i tot que “ETA és a les institucions” de l’Estat. Pedraza va carregar durament contra el govern de Mariano Rajoy. En la seva intervenció va afirmar que Espanya necessita governants “amb coratge, claredat moral i que no s’arronsin ni traeixin” la confiança de les víctimes. “Avui alguns tenen una convenció de partit a Ifema, un lloc macabre per a les víctimes”, va dir Pedraza en referència a l’espai habilitat com a tanatori de l’11-M i que ahir acollia la convenció del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la concentració hi van acudir representants de Vox, UPyD i Ciutadans. I, enmig de la multitud que aplegada amb banderes espanyoles i pancartes crítiques amb Rajoy, va aparèixer el Petit Nicolás, que va negar que hi anés per “fer-se la foto” i va defensar que hi era per donar suport a l’AVT.

El govern es defensa

El govern del PP va sortir al pas de les crítiques fent costat a l’associació. El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, va afirmar que “el PP no s’entén sense la defensa de les víctimes” i va assegurar que, tot i que el PP no és l’única formació que ha patit atemptats d’ETA, no n’hi ha “cap que hagi vessat tanta sang en aquesta defensa”.

stats