Política 24/02/2017

L'Ajuntament de Barcelona s'adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum

La declaració tira endavant amb els vots de PDECat, BComú i ERC i mostra el suport explícit a la mesa del Parlament, querellada pel TC

S. Soro
2 min
Forcadell i els altres quatre membres sobiranistes de la Mesa mostren a les càmeres la notificació del TC

BarcelonaEl ple de l'Ajuntament de Barcelona ha votat aquest divendres a favor d'adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum, en una declaració institucional que ha tirat endavant amb els vots favorables de PDECat, BComú i ERC, l'abstenció de la CUP i els vots contraris de PSC, PP i C's.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposició, en concret, acorda manifestar l'adhesió al pacte i subscriure el contingut del manifest. A més, proposa promoure que entitats, associacions i agents econòmics de Barcelona se sumin també al pacte i en signin el manifest. Finalment, es comprometen a enviar la declaració aprovada a la Generalitat de Catalunya, al Parlament, al Pacte Nacional pel Referèndum, a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l'Associació Catalana de Municipis (ACN).

Amb la proposició aprovada, l'Ajuntament també trasllada el seu suport explícit als membres de la mesa del Parlament de Catalunya "davant la querella per raons ideològiques" feta arribar dijous per part de la Fiscalia a instàncies del Tribunal Constitucional. Finalment, rebutja "l'intent d'influir en el debat polític per part de la Fiscalia", ja que "motiva la querella contra els quatre membres de la mesa per la seva ideologia i atempta contra el dret bàsic de llibertat de pensament".

Suport europeu

L'eurodiputada i presidenta del grup Verds-ALE, Ska Keller, s’ha adherit aquest divendres al manifest fundacional del Pacte Nacional pel Referèndum. Així ho ha assegurat al seu compte de Twitter, ja que està "a favor del diàleg polític que permeti celebrar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya”. Keller s’ha posicionat en diverses ocasions a favor del dret a decidir i ha apostat per la via democràtica com l’única possible per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya.

stats