Política 06/10/2017

Gironella i Sant Julià de Vilatorta retiren 650.000 euros en total del Banc Sabadell com a protesta

L'alcalde de Gironella, del PDECAT, diu que ho repetiran si hi ha altres bancs que fan el mateix

Acn
2 min
Twitter de David Font, alcalde de Gironella

GironellaLa decisió del Banc Sabadell i la Caixa de marxar de Catalunya pel Procés no ha agradat gaire en certs sectors sobiranistes, que han volgut expressar públicament la seva decepció. La via per expressar-ho és retirar grans quantitats de diners d'aquestes entitats. Ho han fet ja, de moment, dos ajuntaments catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Primer va ser l'Ajuntament de Gironella (Berguedà), que va retirar 300.000 euros del Banc Sabadell cap a una altra entitat bancària aquest dijous al matí, segons ha avançat 'Nació Digital' i ha confirmat l'ACN. L'alcalde, David Font, ha explicat que la decisió es va prendre després que el consell d'administració de Banc Sabadell anunciés que estudiaria canviar el domicili en cas d'una declaració d'independència de Catalunya.

Font opina que "cap entitat bancària ha de canviar la seva seu social pel procés que està vivint el país, perquè ha sigut un procés democràtic". L'alcalde ha qualificat el traspàs de diners de "mesura ràpida de protesta" i ha afegit que repetiran l'acció si hi ha altres entitats bancàries que vulguin fer el mateix. Es traslladarà "cap a altres entitats que no tinguin cap mena de problema per mantenir la seu social a Catalunya i continuar oferint servei als catalans", ha destacat.

Després de Gironella, el consistori de Sant Julià de Vilatorta (Osona) s'ha afegit a la protesta i ha retirat 350.000 euros provinents dels estalvis municipals del compte que l'ens té al Banc Sabadell i els han dipositat en una altra entitat bancària, segons han confirmat fonts municipals a l'ACN. La decisió s'ha pres "com a mesura de protesta" després que el consell d'administració del Banc Sabadell hagi decidit traslladar la seu social a Alacant, "per protegir els interessos de clients, accionistes i empleats" en cas d'una declaració d'independència de Catalunya. El consistori el governa Joan Carles Rodríguez (Acord per Vilatorta i Vilalleons – Acord municipal (AVV-AM)).

stats