Economia
Política 01/09/2011

L'ajuntament de Moià paga el 85% de les nòmines d'agost però no n'assegura més

Les retribucions s'han pogut fer efectives gràcies als diners rebuts del departament de Governació i la Diputació de Barcelona

Acn
2 min

MoiàL'Ajuntament de Moià ha anunciat aquest dimecres el pagament del "85% de les nòmines" dels treballadors municipals. L'alcalde del municipi, Dionís Guiteras, ha avançat a l'ACN que els sous s'han pogut saldar gràcies al pagament d'unes subvencions pendents del departament de Governació i a l'abonament de dues bestretes de la Diputació de Barcelona. Segons Guiteras, "això és un pedaç a la situació econòmica del consistori" i no resol les nòmines dels propers mesos. L'alcalde assegura que "s'està treballant intensament” i diu que els treballadors municipals han entès la situació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A finals de juliol el consistori es va declarar en fallida tècnica perquè no trobava finançament per a l'alt deute acumulat, estimat en uns 25,5 milions d'euros. L'endeutament arribava al 400%, mentre que el màxim per poder endeutar-se una institució és del 75%. Guiteras va declarar que la mala situació del consistori posava en perill el pagament de les nòmines del mes d'agost, que finalment s'han pogut saldar en un 85% dels casos.

Primer municipi en declarar-se en fallida tècnica

El deute per càpita de l'Ajuntament de Moià - que el 2009 va tenir unes pèrdues diàries de 1.808 euros- és de 4.470 euros. Davant d'aquesta situació, l'alcalde assegura que "ara ens toca treballar per elaborar un pla de viabilitat i trobar solucions a la mala situació financera de l'Ajuntament de Moià".

El nou equip de govern ja ha decidit actuar de manera dràstica i ha iniciat algunes mesures d'estalvi, com la reducció de les retribucions a l'equip de govern en un 67%, l'eliminació de les hores extra del personal, la no-renovació de contractes temporals i la reducció de la telefonia en 30 línies, entre d'altres.

Guiteras (Ara Moià - AM) és el nou alcalde de Moià després que CiU governés l'Ajuntament de manera interrompuda durant 28 anys.

stats