Política 29/10/2014

L'Ajuntament de Pineda de Mar (PSC) prohibeix a ERC difondre informació sobre el 9-N

La resolució de l'alcalde Xavier Amor deixa fer les parades informatives però avisa que "no es pot donar informació ni difusió d'actes emparats en una normativa suspesa"

Ara
2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Pineda de Mar (Maresme), governat pel president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, del PSC, ha prohibit a ERC difondre informació sobre el 9-N en una carpa informativa, segons ha pogut saber l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El grup municipal d'ERC de Pineda de Mar va demanar permís a l'Ajuntament del municipi per poder instal·lar paradetes informatives en quatre ubicacions diferents i quatre dies diferents. El govern ha determinat, a través d'una resolució del passat 13 d'octubre, a la qual ha tingut accés l'ARA, que autoritza "l'ocupació de la via pública amb carpa informativa" a ERC, però els avisen que "no es podrà donar informació ni difusió d'actes emparats en la normativa suspesa". En concret, la resolució del govern es basa en "la suspensió acordada per part del Tribunal Constitucional de la llei del Parlament de Catalunya [...] de consultes populars no referendàries".

ERC interposa un recurs

Els dos regidors d'ERC, el també diputat al Parlament Pere Aragonès i Mònica Palacín, van interposar un recurs de reposició "a l'atenció de l'alcalde" el mateix dia 13, en què asseguren que "la restricció no té base ni en la literalitat de l'esmentada providència del TC ni en cap altre precepte legal", i afirmen que "suposaria una vulneració dels drets fonamentals". El recurs dels republicans assevera que s'estarien incomplint "els articles 14 (igualtat davant la llei), 16 (llibertat ideològica) i 20 (llibertat expressió) de la Constitució Espanyola".

El recurs de reposició d'ERC adjunta paràgrafs de la resolució del TC per justificar que "un partit polític no és una administració pública, i per tant, no pot dictar ni actes ni resolucions". "Donar informació o difondre actes per part d'un partit polític no és cap acte ni resolució de caràcter administratiu", diu el text, en referència a les parts de la llei de consultes suspeses pel TC.

Amb tot, ERC acusa l'alcalde de "limitar una activitat no per raons objectives, sinó per raons purament ideològiques" i sol·licita "deixar sense efecte" la prohibició de difondre informació sobre el 9-N.

stats