Política 22/02/2014

L'Audiència Nacional cita a testificar els sis verificadors d'ETA

La policia entrega l'ordre a un dels verificadors que sortien al vídeo quan ja era a l'aeroport de Bilbao, a punt de marxar

Efe
1 min
Els verificadors internacionals del desarmament d'ETA, durant la compareixença d'aquest divendres

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Isamel Moreno ha citat a declarar diumenge a les 10 h del matí com a testimonis sis dels membres de la denominada Comissió Internacional de Verificació (CIV). De fet, la policia ja ha entregat a diversos verificadors la citació per declarar. A un d'ells, el sud-africà Ram Manikkalingam, la policia l'ha anat a buscar a l'aeroport de Bilbao, a la localitat de Loiu, on estava a punt d'agafar un vol per marxar d'Espanya, segons matisen fonts policials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Manikkalingam apareix amb el seu company britànic Ronnie Kasrils al vídeo difós ahir pel diari 'Gara' i la BBC al costat de dos membres d'ETA encaputxats que entreguen diverses armes i municions. A banda, tots els verificadors tenien previst abandonar avui l'Estat.

L'ordre ha estat adoptada després que la Fiscalia donés suport divendres que els membres de la CIV testifiquessin després de la petició del Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme del País Basc. La Fiscalia veia justificada la sol·licitud amb la finalitat que els verificadors informin sobre la identitat dels etarres amb els quals s'han reunit i el lloc de la trobada, així com també de les dades que tinguin per localitzar-los.

stats