EL CAS URDANGARIN
Política 13/07/2012

L'Audiència de Palma també denega la imputació de la infanta

Enric B. Abelló
2 min
Iñaki Urdangarin amb la seva esposa, la infanta Cristina, en un acte oficial.

PALMA.La infanta Cristina de Borbó, dona d'Iñaki Urdangarin, com a mínim per ara no declararà com a imputada pel cas Nóos. L'Audiència de Palma va denegar ahir el recurs del col·lectiu ultradretà Manos Limpias, que ja ho havia demanat insistentment al jutge instructor del cas, José Castro. En una interlocutòria molt dura en contra de Manos Limpias la secció segona de l'Audiència dóna la raó als arguments del jutge, que els havia enviat el recurs del col·lectiu a la seva decisió de no imputar la filla del rei .

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La infanta Cristina, exvocal de la junta directiva de l'Instituto Nóos i copropietària, amb el seu marit, de l'empresa Aizoon, continua, doncs, salvant-se de formar part de la llarga llista dels que ja ha interrogat el jutge, perquè ni tan sols ha declarat com a testimoni. Això es fa especialment estrany quan el cas ja acumula uns trenta imputats i prop de 300 testimonis, incloent-hi les netejadores de la casa de l'assistenta personal dels ducs de Palma o fins i tot treballadors que van fer feina només un dia per a l'Instituto Nóos.

El tribunal dóna per bons la majoria dels arguments del jutge Castro per no imputar la infanta i acusa Manos Limpias, personats com a acusació popular, de fer servir un "to grandiloqüent", "demagògia" i ni tan sols indicar quins delictes hauria comès. La secció segona assegura que la falta de concreció del recurs fa "impossible" imputar-la i avisa que no rebat els arguments del jutge. Amb tot, Manos Limpias ja deia ahir que hi tornarien a insistir.

D'una altra banda, el jutge Castro, que és des d'ahir a València per continuar els interrogatoris del cas Nóos, va citar ahir per avui mateix Narciso Michavila, germà de l'exministre José María Michavila i de l'excap de gabinet de Francisco Camps, Ana Michavila. Ahir ja va declarar, entre d'altres, l'exdirectora de gestió de la Ciutat de les Arts i de les Ciències Elisa Maldonado, que va dir que havia fet un informe per justificar els contractes amb Nóos amb una data falsa que no sabia per què havia posat.

stats