POLÍTICA
Política 06/03/2013

L'Audiència obliga Pallerols i dos excàrrecs d'UDC a complir la pena de presó

El tribunal desmunta els plans dels implicats en aquest cas de corrupció, que havien pactat amb el fiscal per no haver d'ingressar en un centre penitenciari

Efe
2 min
L'empresari Fidel Pallerols va ordir una trama amb dirigents d'UDC per desviar diners públics de la UE per pagar despeses del partit.

BarcelonaL'Audiència de Barcelona obliga l'empresari andorrà Fidel Pallerols i els excàrrecs d'UDC Lluís i Vicenç Gavaldà a anar a la presó per complir les penes d'entre set mesos i un any i mig de presó que se'ls van imposar, malgrat haver pactat amb el fiscal una conformitat amb l'únic objectiu d'estalviar-se l'ingrés a un centre penitenciari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una interlocutòria coneguda aquest dimecres, la secció segona de l'Audiència ha resolt no concedir als tres condemnats pel desviament de subvencions públiques del cas Pallerols el benefici de la suspensió de l'execució de les penes de presó.

Pallerols i Vicenç Gavaldà van ser condemnats a set mesos de presó cadascun, mentre que a l'exdirector general d'Ocupació Lluís Gavaldà se li va imposar una pena d'any i mig de presó, en una sentència de conformitat redactada arran del pacte entre la fiscalia i els acusats.

Els condemnats podrien haver-se estalviat l'ingrés a la presó, ja que la llei permet suspendre la pena si és de menys de dos anys i els acusats no tenen antecedents. Però perquè la suspensió es faci efectiva cal que el tribunal que ha d'executar la sentència ho acordi, i no ha estat així. Contra les previsions dels condemnats, l'Audiència ha rebutjat concedir-los el benefici de suspensió de la condemna i també substituir-los la presó per una multa.

En la interlocutòria, en què consta el vot particular del magistrat Javier Arzua, la sala argumenta que en el cas Pallerols ha quedat acreditada "una actuació delictiva que forma part del que col·loquialment s'anomena corrupció política a través d'una trama organitzada". Per aquesta raó, els magistrats creuen que han de fer prevaldre per damunt de tot "la funció de prevenció general que, juntament amb d'altres, té la pena".

stats