POLÍTICA
Política 17/07/2012

L'àvia, el pare i la tia de Letícia, imputats per alçament de béns

Se'ls investiga per haver fet alguna operació per ocultar la propietat d'una casa familiar a Ribadesella i evitar l'embargament de l'immoble per un deute de la tia

Ara / Efe
2 min

BarcelonaEl jutjat de primera instància i instrucció de Cangas de Onís ha citat a declarar divendres que ve Menchu Álvarez del Valle, àvia de la princesa Letícia, com a imputada per un suposat delicte d'alçament de béns, segons informa el Tribunal Superior de Justícia asturià. En la mateixa causa i pel mateix delicte també estan imputats Jesús i Henar Ortiz Álvarez, pare i tia, respectivament, de la princesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta imputació comença a partir d'una denúncia contra la tieta de la princesa. Segons aquesta denúncia, Henar Ortiz, que ha regentat una botiga de records a Cangas de Onís i una de decoració a Oviedo, ha contret un deute de més de 20.000 amb la denunciant, que ha portat l'assumpte fins als tribunals. Les investigacions que el ministeri fiscal ha fet han portat a incloure a l'àvia de la princesa i també al pare, Jesús Ortiz, degut a la seva possible implicació en una sèrie de maniobres d'alçament de béns. Aquest és un delicte que es comet quan una persona deu diners i es realitza alguna operació -com per exemple, canviar de nom o simular una venda- per ocultar els seus béns i evitar respondre el pagament.

En el cas de la família de la princesa Letícia, el presumpte alçament de béns s'hauria produït amb l'objectiu de preservar la casa familiar de Sardéu, a Ribadesella, d'un embargament per fer front als deutes de la tieta de la princesa. El delicte de què s'acusa els familiars de Letícia està castigat amb penes d'entre un i quatre anys de presó i una multa.

Menchu Álvarez del Valle haurà de comparèixer divendres a un quart d'onze del matí davant del jutge de Cangas de Onís. Les declaracions de Jesús i Henar Ortiz Álvarez es faran a les poblacions on viuen: Madrid i Oviedo, respectivament. Com a conseqüència de l'expectació mediàtica, el jutjat de primera instància i instrucció de Cangas d'Onís ha prohibit l'entrada als mitjans de comunicació a l'Ajuntament, que és on es troben les dependències judicials del municipi.

stats