DEBAT SUCCESSORI A ERC
Política 20/06/2011

Llorente: “El que ens uneix a tots els militants d’ERC és molt més del que ens separa”

El portaveu d’ERC respon així a l’entrevista d’Oriol Junqueras a l’ARA en què afirma que veu possible a nivell nacional trobar espais d’acord amb CiU i ICV

M.colomer
2 min

BarcelonaEl portaveu d’ERC, Ignasi Llorente, ha subratllat aquest dilluns que el que “uneix a tots els militants és molt més” del que els “separa”. Ho ha dit en ser preguntat sobre un eventual xoc ideològic després que el candidat a presidir el partit, Oriol Junqueras, hagi dit en una entrevista a l’ARA que veu possible buscar espais d’acord amb CiU i ICV en l’àmbit nacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Els principis d’esquerres, republicans i l’ideal de llibertat és el que ens uneix”, ha insistit Llorente, en una línia similar al que apunta en l’entrevista en exclusiva a l’ARA l’eurodiputat, alcalde de Sant Vicenç dels Horts i ara ja oficialment candidat a presidir ERC. Llorente ha assegurat que no té constància que ningú més hagi presentat candidatura a algún dels dos principals càrrecs orgànics del partit, la presidència i la secretaria general. Així, ha expressat el “màxim respecte” per la candidatura de Junqueras i, si es consuma, la de l’exsenador carodista Carles Bonet.

A més, segons han apuntat a l’Ara.cat fonts d’ERC, segueixen les converses de l’entorn de Junqueras amb representants dels diferents sectors interns per conformar una candidatura de consens de renovació, però integradora. Per ara, el secretari general Joan Ridao, que ha estat sondejant el territori per calibrar el nivell de suports per a una eventual candidatura, no té previst fer cap moviment, segons les mateixes fonts. L’entorn de Ridao, que lidera un corrent per ancorar ERC en l’espai de l’esquerra nacional, es conformarà amb condicionar el debat ideològic i estratègic d’ERC, segons les mateixes fonts. En aquest sentit, i pel que fa a la ponència política que comença a elaborar l’equip que dirigeix la dirigent junquerista Marta Rovira, Llorente ha negat que sigui un debat auspiciat per l’actual direcció perquè la comissió està representada per diferents sensibilitats territorials i estratègtiques.

stats