Política 04/08/2015

Rabell, sobre Junts pel Sí: "L'únic que és clar és que faran Artur Mas president"

El candidat de Catalunya Sí que es Pot el 27-S assegura que no es pot donar per "amortitzat" el dret a decidir en un referèndum

Núria Orriols
1 min

BarcelonaEl cap de llista de Catalunya Sí que es Pot el 27-S, Lluís Rabell, ha titllat de "confusió general" el debat sobre la manera com s'ha de comptabilitzar la victòria de l'independentisme a les eleccions del setembre i ha sentenciat que l'"únic que és clar és que Junts pel Sí farà Artur Mas president". En aquest sentit, ha assegurat, en declaracions als mitjans de comunicació a davant del Parlament, que la candidatura independentista que aglutina CDC, ERC i les entitats sobiranistes reproduirà el "programa neoliberal" que considera que Mas ha aplicat en els darrers anys. Així, ha tornat a negar el caràcter "plebiscitari" de les eleccions del 27-S perquè "no hi ha un consens ampli" sobre aquesta qüestió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest punt, ha defensat que la candidatura formada per ICV-EUiA i Podem aposta per un "empoderament" de la ciutadania, per la "reconquesta" dels drets socials, per iniciar un procés constituent i pel dret a decidir. "No es pot donar per amortitzat el referèndum", ha dit Rabell.

També ha criticat l'acció de govern de l'executiu de Mas: "El balanç és molt dur. És un balanç de desigualtats, atur cronificat, atacs al medi ambient, pèrdua de drets socials, corrupció i privatitzacions", ha afirmat.

stats