PACTE FISCAL
Política 25/02/2011

El president canari s'afegeix a la petició de Mas per sortir de la LOFCA

Els dos dirigents també han apostat per l'autonomia de ports i aeroports i perquè El Prat pugui connectar Canàries amb Europa

Núria Martínez
1 min
Paulino Rubio i Artur Mas durant la seva reunió a la Generalitat.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, i el seu homòleg canari, Paulino Rivero, han manifestat la seva coincidència pel que fa a la demanda d'un règim financer singular al marge de la LOFCA. Durant una reunió, Mas ha explicat al president Rivero la seva proposta de pacte fiscal inspirat en el concert, que es basa en la idea que “no tens un autogovern ple fins que no ets tan responsable dels ingressos com de les despeses, de manera que quedin més diners a Catalunya”, ha afegit. "Ja veieu que no som els únics", ha ironitzat Mas. A més, el president ha considerat que l’autorització a endeutar-se que ha aprovat el consell de ministres espanyol a la Generalitat “és una primera mostra de confiança a la línia de seriositat, austeritat i control” que ha plantejat el nou executiu de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També, els dos presidents han expressat la seva aposta per l'autonomia de ports i aeroports i perquè El Prat pugui connectar Canàries amb Europa, ja que Barajas, segons ha dit Rivero, "està molt col·lapsat". Mas ha destacat com a aspectes comuns amb Canàries que “els dos tenen un sector turístic de primer nivell, i que són els únics que tenen governs amb forces polítiques pròpies”.

stats