Política 12/12/2014

El PSOE assegura que la reforma de la Constitució evitarà la consulta sobre la independència

El número 2 dels socialistes, César Luena, es mostra convençut que el canvi del text constitucional és "qüestió de temps"

Efe
1 min
El secretari d'Organització del PSOE, César Luena, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridEl secretari d'Organització del PSOE, César Luena, ha assegurat aquest divendres que la reforma de la Constitució "s'obrirà pas", de manera que "no se celebrarà" una consulta sobre la independència de Catalunya. Responia així al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que va apostar per una "consulta acordada", a través d'una llei de la claredat, si els catalans diguessin 'no' a una reforma de la carta magna.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Luena, que ha participat en un acte de partit a Lleó, ha afirmat en declaracions als periodistes que la Constitució "es reformarà i s'obrirà pas". Que només és "qüestió de temps", diu, perquè Espanya ho necessita després de 36 anys de vigència de l'actual text.

En aquest sentit, ha indicat que no només és necessària una remodelació en l'àmbit polític, sinó també perquè es garanteixin els drets socials i perquè Espanya "necessita una regeneració institucional.

stats