Política 23/05/2011

L'acampada d'indignats de la plaça Catalunya continuarà almenys una setmana més

Una multitudinària assemblea ho ha decidit gairebé per unanimitat. A més, els indignats catalans també han decidit desconvocar la manifestació prevista pel 15 de juny i sumar-se a la impulsada des de la Puerta del Sol pel dia 19

Redacció
2 min
L'assemblea d'indignats de la plaça Catalunya ha decidit continuar l'acampada fins el dia 29 / EFE

BarcelonaEls anomenats indignats de Barcelona han decidit a última hora d'aquest diumenge en assemblea que continuaran acampats a la plaça de Catalunya, com a mínim, fins diumenge vinent, 29 de maig, quan en una altra assemblea general consensuaran de nou fins quan han de durar les protestes. En una multitudinària assemblea popular, diversos milers de persones han ocupat la cèntrica plaça barcelonina i han optat per mantenir les reivindicacions i mantenir encesa d'aquesta manera la flama de la indignació per poder-la portar a altres punts de la geografia catalana. A més, malgrat que dissabte es va acordar convocar una manifestació pel 15 de juny, a l'assemblea de diumenge s'ha acordat desconvocar-la, de manera provisional, i unir-se a la cita convocada pel dia 19 pels indignats de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi



A les 21 hores els decibels de la plaça han augmentat amb la ja tradicional cassolada que, en aquesta ocasió ha durat mitja hora, ja que a partir d'avui dilluns l'horari d'inici de l'assemblea està marcat a les 21.30 hores, per evitar que s'allargui fins a altes hores de la nit. L'opció de mantenir la concentració durant una setmana més ha guanyat gairebé per unanimitat. Una altra proposta era mantenir l'ocupació de la plaça de manera intermitent. Les propostes de convocar una vaga general o bé ocupar algun dels edificis públics de la ciutat han estat rebudes amb ensordidors aplaudiments, però aquestes iniciatives es debatran en els pròxims dies.




El resultat electoral

Durant l'assemblea no s'ha fet esment als resultats electorals ni a la victòria de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, encara que sí que molts dels assistents estaven atents a l'escrutini, bé a través del telèfon mòbil o bé preguntant als companys. Tot i així, no tots els assistents es mostraven expectants davant el futur polític de la ciutat, els membres de la comissió de comunicació, per exemple, no s'han mogut dels seus ordinadors i no han parat d'actualitzar la pàgina web, el perfil del Facebook i el compte de Twitter.



La data de la manifestació

L'assemblea barcelonina ha decidit unir-se a la convocatòria de manifestació impulsada des de Madrid pel dia 19 de juny. Es desconvoca, així, la que es volia impulsar des de Barcelona pel 15 del mateix mes, el dia que es compleix un mes de les marxes que van donar origen al moviment. Tot i això, el debat sobre aquest assumpte continuarà en els pròxims dies, de manera que no es descarta que es convoquin les dues manifestacions. Un sector dels concentrats ha destacat la importància de la convocatòria del dia 15 perquè coincidiria, a més, amb el debat dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

stats