Política 01/05/2012

La fiscalia admet converses amb l'advocat d'Urdangarin per evitar que ingressi a presó

Els lletrats del gendre del rei i del seu exsoci miren de buscar un pacte per reduir la pena. L'advocat de Diego Torres nega haver fet l'oferta però no desmenteix que l'acabi fent

Ara / Efe
2 min

BarcelonaLa fiscalia ha admès converses amb els advocats d'Iñaki Urdangarin i Diego Torres per mirar d'arribar a una acord que els eviti d'entrar a la presó, segons han confirmat a Efe fonts del ministeri públic. Tant el lletrat d'Urdangarin, Mario Pascual Vives, com el del seu exsoci Diego Torres, Manuel González Peeters, han tingut converses informals als passadissos dels jutjats amb representants de la fiscalia Anticorrupció per mirar d'arribar a un possible pacte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal com han avançat 'El País', 'El Mundo' i 'El Periódico', el gendre del rei i el seu exsoci han ofert al fiscal un pacte per evitar la presó. L'acord implicaria reconèixer els delictes i l'abonament d'uns 3,5 milions d'euros pels danys causats a les administracions. El duc de Palma ha pres la iniciativa, diuen els tres diaris, a través de persones del seu entorn per posar fi a la guerra que l'enfronta amb Diego Torres.

L'advocat de Diego Torres, Manuel González Peeters, ha negat haver fet l'oferta però no ha desmentit que pugui buscar aquesta estratègia per evitar que el seu client vagi a la presó, si és declarat culpable. "Jo no he tingut cap reunió amb la fiscalia", ha assegurat González Peeters a Efe, i ha insistit a desmentir cap "acostament" al ministeri fiscal per arribar a un acord.

Urdangarin i Torres estan acusats de facturar 10 milions d'euros durant 4 anys a diverses administracions públiques a través de l'Institut Nóos. El pacte amb la fiscalia inclouria el reconeixement dels delictes, la col·laboració amb la justícia i el pagament de 3,5 milions d'euros, com a mínim, pels danys causats. Les defenses dels dos acusats han demanat una condemna inferior als dos anys que els permetria no anar a la presó. Tot i que ho han fet per separat, es tracta d'una acció concertada.

stats