COMPETÈNCIES DE LA GENERALITAT
Política 28/08/2012

ICV demana al Govern que porti al TC les últimes retallades de Rajoy qüestionades pel CGE

Laia Ortiz reclama a Mas que sigui "conseqüent" i no torni a ser "còmplice de les retallades de drets laborals i socials que aquest decret implica"

Acn
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha demanat aquest dimarts al Govern que porti les retallades de l'executiu espanyol al Tribunal Constitucional (TC), un cop el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) ha determinat que alguns articles del decret llei d'estabilitat pressupostària tenen indicis d'inconstitucionalitat i no s'adapten a l'Estatut. Ortiz ha reclamat al president de la Generalitat, Artur Mas, que sigui "conseqüent" amb el fet d'haver sol·licitat el dictamen del CGE. "Si el Govern torna a optar pel silenci davant un dictamen del Consell i un nou atac del PP a l'autogovern de Catalunya, tornarà serà còmplice de les retallades de drets laborals i socials que aquest decret implica", ha destacat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En cas que l'executiu decideixi no recórrer el decret al TC, Ortiz ha afirmat que es tractaria d'un "menyspreu" a l'òrgan que s'encarrega de vetllar per les competències i l'autogovern de Catalunya. Per això ha insistit en l'emplaçament al president en presentar aquest recurs. A més, ha avançat que el grup parlamentari d'ICV-EUiA portarà el dictamen al Parlament perquè els diputats decideixin si la cambra catalana decideix recórrer el text a l'Alt Tribunal.

El recurs d'inconstitucionalitat s'ha de presentar per "defensar els drets dels treballadors públics i els drets socials de les persones dependents", que segons el CGE queden afectats pel reial decret aprovat pel consell de ministres espanyol i convalidat posteriorment al Congrés dels Diputats. El dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) sobre el decret llei de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, recorreguda pel Govern i el PSC, ha estat aprovat per unanimitat i tramès aquest dilluns al Parlament.

stats