PACTES LOCALS
Política 10/06/2011

ICV lamenta el "mercadeig" entre CiU i PP per fer pactes i polítiques de dretes

Laia Ortiz rebutja la investidura de García Albiol, l'acord per a la diputació de Barcelona, els pressupostsos de la Generalitat i la llei Òmnibus. Iniciativa ha aconseguit 27 alcaldies i col·labora en 23 governs més

Acn
2 min
La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, a Badalona, en la roda de premsa de valoració dels pactes locals

BadalonaLa diputada d'ICV-EUiA, Laia Ortiz, ha denunciat des de Badalona el mercadeig en la política de pactes que ha portat a Convergència i Unió a fer Garcia Albiol alcalde de la ciutat, a tirar endavant els pressupostos que "més serveis socials retallen de la història" i a fer-se amb la Diputació de Barcelona. Per Ortiz aquest "mercadeig" de pactes exemplifica la sintonia entre ambdós partits i és la prova que a Catalunya s'estableix una gran coalició en benefici de les polítiques de dretes i neoliberals i en detriment de les polítiques socials. Ortiz també ha valorat que la seva formació política hagi aconseguit presència a 27 governs municipals, governi a 23 alcaldies i a 6 ho faci amb majoria absoluta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Ortiz, les conseqüències d'aquest "mercadeig" les pateix especialment Badalona on "s'acarnissa" especialment fent governar a un alcalde "xenòfob i racista" que incentiva la "fractura social". Un punt que també ha volgut destacar l'alcaldable de la ciutat, Carles Sagués, qui ha dit que gràcies a CiU "demà s'investirà a Badalona l'alcalde amb menys suport de vots de la història de la nostra ciutat" contra el que han combatut les forces polítiques de la ciutat els darrers quatre anys. Un alcalde al que CiU s'havia compromès a no fer governar.

Però les conseqüències no s'acaben a Badalona sinó que es fan extensibles a l'aprovació dels pressupostos "que més drets socials retallen de la història de Catalunya" i a l'establiment d'un pacte per governar la Diputació de Barcelona. Uns fets que per Ortiz constaten la sintonia que hi ha entre ambdós forces polítiques. De fet la diputada de ICV-EUiA ha advertit de l'establiment d'una coalició de dretes en benefici de les polítiques neoliberals que "s'expressarà al Parlament amb retallades, la Llei òmnibus i conseqüentment la privatització dels serveis públics". En aquest sentit els ecosocialistes consideren "indigne" el comportament de CiU per haver trencat els compromisos i l'acusen d'avantposar els interessos del partit per sobre els del país.

Finalment també s'han valorat els resultats electorals de la pròpia formació ressaltant la presència d'ICV-EUiA a 27 alcaldies i l'assoliment de 23 governs dels quals 6 en són per majoria absoluta (Montornès, Santa Maria de Marturelles, Senant, Colomer, La Palma i Santa Coloma de Cervelló). Ortiz ha volgut destacar especialment la consecució de les alcaldies de Sant Feliu, Santa Perpetua i Montornès.

stats