PROTESTA ALS PEATGES
Política 30/04/2012

ICV prioritza manifestar-se l'1 de maig per un treball digne a la convocatòria de #novullpagar

Laia Ortiz celebra que s'hagi obert el debat sobre el model de transport i critica que CiU siguin "uns mestres en crear cortines de fum" per amagar els pactes amb el PP

Roger Tugas
2 min
Els Joves d'Esquerra Verda, les joventuts d'ICV, han criticat davant la conselleria d'Ocupació que Francesc Xavier Mena aconsellés als joves aturats "anar a servir cafè a Londres"

BarcelonaLa portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha celebrat aquest dilluns al matí que la insubmissió als peatges hagi obert el debat sobre "el model de transport" però ha lamentat que la convocatòria de demà de SI de la "diada nacional contra els peatges" coincideixi amb el dia del treball. "Demà escollim mobilitzar-nos pel treball digne, és el dia, hagués estat oportú canviar de dia la convocatòria", ha afirmat Ortiz, qui ha defensat que "tenim 800.000 raons per anar a l'1 de maig –el nombre d'aturats a Catalunya–, una nova amenaça de reformes de Rajoy i noves retallades al sector públic del Govern". La portaveu ecosocialista ha recordat que ICV ha estat sempre contrària al "desequilibri d'inversions a Catalunya i a la priorització del model privat de transport" i ha afirmat que els seus diputats no tindrien cap problema en tornar el teletac al Parlament si en un debat a la cambra així es decidís, però ha reconegut que no han donat cap consigna sobre si secundar o no les protestes de #novullpagar. La diputada ha denunciat igualment "el xoc d'interessos entre les grans concessionàries de les autopistes i els governs de dretes" i que "CiU són uns mestres en crear cortines de fum", ja que "alimenten discursos sobiranistes i en el dia a dia pacten amb el PP", en relació a conflictes com el de les banderes als balcons dels ajuntaments.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortiz ha fet aquestes declaracions en el marc d'una protesta dels Joves d'Esquerra Verda, les joventuts d'ICV, davant el departament d'Ocupació contra les declaracions del conseller Francesc Xavier Mena conforme els joves catalans a l'atur haurien d'aprofitar la situació per anar a "servir cafès a Londres". En aquest sentit, la portaveu ha lamentat que els governs català i espanyol "viuen fora de la realitat" i "culpen els joves de la seva situació i no ofereixen alternatives". ICV ha registrat una bateria de preguntes al Parlament sobre si el Govern dóna suport a unes declaracions de Mena que JEV considera "inacceptables i impresentables".

stats