NOU FINANÇAMENT
Política 04/06/2012

ICV es desmarca d'EUiA i no condiciona el pacte fiscal a un pacte social

Laia Ortiz assegura que la seva formació lluitarà per assolir un compromís explícit per part de CiU en la defensa de l'estat del benestar, però sense actitud de veto

Acn
2 min
La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, en roda de premsa

BarcelonaLa portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha assegurat aquest dilluns que l'actitud amb què afronta Iniciativa la negociació del pacte fiscal és "constructiva" i que en cap cas plantejaran un "veto", malgrat que l'acord final no inclogui algunes de les reivindicacions dels ecosocialistes. Segons Ortiz, "el pacte fiscal ha d'incloure el compromís que servirà per garantir les polítiques socials", tot i que el partit "no vetarà res" del que es pugui acabar acordant al Parlament. D'aquesta manera, Ortiz rebaixa el to de les paraules del nou coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, que aquest cap de setmana va afirmar que sense pacte social "el pacte fiscal de la dreta" no serà el seu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ICV té clar que no donarà suport a un pacte "que serveixi per fer rebaixes fiscals", però "no vetarà res" de la taula de negociació. "El pacte fiscal ha de ser la garantia de la defensa dels serveis públics i de l'estat del benestar", ha explicat la portaveu ecosocialista durant la roda de premsa d'aquest dilluns a la seu d'ICV. Tot i això, no introduiran cap condició 'sine qua non' ni cap veto en les negociacions.

Les paraules de Joan Josep Nuet aquest passat cap de setmana durant la cloenda de la 6a assemblea nacional d'EUiA van ser més contundents. El nou coordinador general d'EUiA va defensar un pacte social com a condició perquè EUiA se sumés a un hipotètic pacte fiscal. Tot i el diferent to emprat per un i altre socis de la coalició, Ortiz ha assegurat que les dues formacions comparteixen el diagnòstic de la situació i la proposta per solucionar el problema de finançament de Catalunya.

Canvis en la coalició amb EUiA

Més enllà de la proposta de pacte fiscal, Ortiz també s'ha referit al "creixement" de la coalició que demanen els socis d'EUiA. La portaveu ecosocialista ha afirmat que des d'ICV estan oberts "a parlar de tot", també d'una major representativitat d'EUiA en la coalició. Ara bé, ha apuntat que la prioritat per a Iniciativa és eixamplar la base social i electoral per aconseguir ser un pal de paller de les persones que se senten d'esquerres i ecosocialistes.

stats