Política 12/09/2017

Alcaldes d'ERC i la CUP passen per la trituradora de documents la notificació del TC

La delegació del govern espanyol comença a enviar les advertències contra l'1-O

Ara
1 min
La seu del Tribunal Constitucional, a Madrid.

BarcelonaEl Govern, la mesa del Parlament, els mitjans de comunicació públics i també els alcaldes. Aquest dimarts el TSJC i la Delegació del govern espanyol han notificat a les persones advertides pel Tribunal Constitucional (TC) de la seva obligació de no col·laborar amb el referèndum previst per a l'1 d'octubre. Entre els alcaldes ja n'hi ha hagut que han deixat clar que no acataran les decisions del TC. Els d'Argentona (CUP) i l'Ametlla de Mar (ERC) ho han fet saber de forma explícita a través de Twitter, passant la notificació judicial per la trituradora de documents.

Les notificacions que han rebut aquest dimarts els alcaldes via correu certificat són les mateixes que ja van rebre divendres per via electrònica. I les mateixes que han rebut aquest dimarts la resta de càrrecs institucionals. "Se'ls adverteix a tots ells del deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada. En particular, que s'abstinguin d'iniciar, tramitar, informar o dictar, en l'àmbit de les seves respectives competències, cap acord o actuació que permeti la preparació o la celebració del referèndum.

El ministeri d'Hisenda i Funció Pública signa les notificacions als alcaldes, que han sigut enviades pel delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. Fonts municipals consultades per l'ARA remarquen que el procediment de notificació és qüestionable perquè no hi ha intervingut cap autoritat judicial.

stats