Política 19/04/2017

L'alcalde de Manresa cessa una regidora de govern d'ERC per les gravacions de Bonvehí

Valentí Junyent ha retirat les competències que tenia fins ara a la regidora republicana Mireia Estefanell perquè li ha "perdut la confiança" després que se l'assenyali com una de les que hauria gravat la conversa del número dos del PDECat

Ara
2 min
La regidora d'ERC, Mireia Estefanell, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, en una imatge d'arxiu

BarcelonaDesprés que sortís a la llum la gravació de la conversa del número dos del PDECat, David Bonvehí, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha retirat les competències a la regidora republicana Mireia Estefanell, una de les dues persones que haurien fet l'enregistrament. De fet, és una de les veus que se sent a la gravació que es va fer pública la setmana passada. Fins ara, Estefanell era primera tinent d'alcalde, regidora de Dinamització Econòmica i de Participació i cap d'Àrea de Promoció de la Ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La raó que ha donat Junyent és que ha perdut la confiança en la regidora republicana a causa dels "fets relacionats amb el cas de les gravacions" a Bonvehí. Al consistori manresà hi governen CDC i ERC conjuntament, i l'alcalde ha manifestat que, tot i això, "la voluntat del grup municipal de CDC és mantenir el govern de coalició amb ERC", perquè ha funcionat "de manera positiva des de febrer del 2016".

Ara, les competències de la regidora les assumirà temporalment l'alcalde, a l'espera que siguin redistribuïdes entre la resta de regidors del govern, segons ha explicat el consistori en una nota de premsa.

La decisió de Junyent arriba just el dia que Bonvehí ha anunciat que finalment no portarà les gravacions a la fiscalia, després que la setmana passada hagués anunciat que ho faria. El coordinador d'organització del Partit Demòcrata ha dit que renuncia a la via judicial, però ha demanat a ERC que adopti "responsabilitats polítiques" amb els dos regidors de Manresa que presumptament van gravar la conversa. L'alcalde, de CDC, s'ha avançat, i aquest mateix dimarts ha cessat la regidora republicana de les seves funcions.

Entrevistat a la Xarxa aquest dimecres, un dia després de la decisió de l'alcalde manresà, Bonvehí ha insistit en assenyalar Estefanell com una de les dues veus que s'escolten en la gravació i ha reclamat que reconegui els fets i assumeixi les responsabilitats polítiques que li pertoquin. "Tothom que es dedica a la política ha de tenir un mínim d'ètica i moral", ha opinat.

ERC reclama que reconsideri la seva decisió

Després de fer públic el cessament d'Estefanell, el grup municipal d’ERC de Manresa ha demanat a Junyent que reconsideri la seva decisió "pel bé de la ciutat". Els republicans també han criticat que l’alcalde de Manresa "aprofiti" una situació "que no té res a veure" amb la ciutat per apartar la regidora del partit republicà mentre ERC contribueix a "fer un govern fort" i "treballant amb convicció i lleialtat".

stats