Política 23/06/2011

L'alcalde de Mollet assegura que els 'indignats' estan "manipulats" per ICV-EUiA

Els ecosocialistes amenacen d'emprendre "accions legals" contra Josep Monràs, del PSC, per aquestes acusacions

2 min
L'alcalde de Mollet, increpat i perseguit pels 'indignats' durant gairebé dos quilòmetres / ACN

Mollet del VallèsL'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs (PSC), ha assegurat que els indignats que van increpar-lo i perseguir-lo durant dos quilòmetres aquest dimecres –a la sortida del ple en què es van aprovar el seu sou per a aquest any– han estat "manipulats" per ICV-EUiA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Monràs ha acusat els ecosocialistes d'irresponsables per haver filtrat a la premsa una informació que "no era del tot certa" –en referència a una notícia publicada al diari 'El País'– sobre els sous d'aquesta legislatura. L'alcalde ha explicat que té la "consciència molt tranquil·la" perquè els sous de l'equip de govern han quedat congelats i perquè ha dotat a l'oposició dels recursos econòmics necessaris per poder fer la seva feina. Monràs ha avisat els indignats que el seu model "està esgotat".

Després del ple, l'alcalde va anar a peu des de l'Ajuntament fins al Centre Cívic de can Pantiquet, on tenia una reunió. Durant tot el trajecte, que va durar uns 25 minuts, va ser seguit, increpat i insultat pels indignats que acampen davant l'Ajuntament. Monràs va estar custodiat en tot moment per la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. "Vaig considerar que aquestes persones no podien entorpir allò que forma part de l'agenda del municipi", ha explicat per argumentar perquè voler fer el recorregut tal com el tenia previst.

L'alcalde ha reiterat que va explicar als diferents grups polítics que el sou que s'atribuiria estaria per sota el marquen les associacions municipalistes, en el cas de Mollet uns 78.000 euros anuals bruts per l'alcalde, que és la xifra que va transcendir als mitjans de comunicació. Finalment, el ple va aprovar un sou de 65.000 euros bruts anuals per Monràs i la congelació salarial de tot l'equip de govern per aquest 2011. L'alcalde ha reiterat que el canvi de xifres no es va produir per la pressió mediàtica i social, com assegura ICV, sinó que la decisió estava presa amb anterioritat

Monràs ha assegurat que els indignats de Mollet han estat "manipulats" per ICV-EUiA. L'alcalde, de totes formes, creu que el model dels indignats està "esgotat" i demana que creïn "altres models" per generar més participació ciutadana. En la mateixa línia, demana que aquest moviment no estigui manipulat per cap partit polític.

Com a respost a aquestes declaracions, ICV-EUiA ha anunciat que estudia emprendre "accions legals" contra Monràs. La portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA, Noemí Fernández, nega haver filtrat cap document a la premsa i assegura que la intenció de l'alcalde era atribuir-se un sou de 78.000 euros anuals bruts, i no de 65.000 euros bruts com finalment es va aprovar en el ple d'aquest dimecres. Fernández diu que "pot entendre" els 300 indignats que van seguir, insultar i increpar l'alcalde. I manté que "no és culpa d'ICV-EUiA" que els indignats el seguissin per tot el municipi.

stats