22-M
Política 23/05/2011

L'alcalde de Mollet denuncia PxC per dir que l'Ajuntament paga les hipoteques dels immigrants

El socialista Josep Monràs acusa el partit de difondre propaganda amb informació "falsa" i que vulnera els drets fonamentals. Els fets podrien constituir un delicte de calúmnies i injúries

Acn
1 min
L'alcalde socialista de Mollet del Vallès, Josep Monràs / ACN

BarcelonaL'alcalde de Mollet, el socialista Josep Monràs, ha presentat una denúncia contra el president de Plataforma per Catalunya (PxC) i el candidat d'aquest partit a la ciutat vallesana per un possible delicte d'injúries i calúmnies. Els fets denunciats tenen relació amb la propaganda electoral que PxC ha repartit a la localitat, en què apareixen missatges com el que afirma que l'Ajuntament està pagant les hipoteques dels immigrants. L'alcalde assenyala que aquestes idees, que es refereixen a presumptes accions del govern municipal, "són totalment falses" i poden ser "constitutives d'un delicte". El batlle també considera que la propaganda conté "afirmacions de caràcter xenòfob", les quals, assegura, podrien constituir un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Josep Monràs va presentar la denúncia dijous passat, 19 de maig, al jutjat de guàrdia de Mollet del Vallès. Les persones denunciades són Josep Anglada, president de PxC, i Josep Forns Sanz, candidat del partit a Mollet. Els fets denunciats tenen relació amb la propaganda electoral que PxC ha repartit a la ciutat, en què es fan determinades afirmacions com per exemple "que l'Ajuntament està pagant les hipoteques dels immigrants" i que Monràs considera que poden ser constitutives de delicte. L'alcalde assenyala que aquestes afirmacions, que es refereixen a presumptes accions del govern municipal, "són totalment falses i poden constituir els delictes de calúmnies i injúries tipificats en el Codi Penal".

stats