Política 13/09/2017

L'alcalde de Ponts (ERC) dimiteix el dia que havia de decidir si cedia els locals municipals l'1-O

El partit atribueix la dimissió a "motius laborals i personals"

Acn
2 min
Francesc Garcia, en una imatge d'arxiu

PontsFrancesc Garcia (ERC) va presentar per sorpresa aquest dimarts la seva dimissió com a alcalde de Ponts (Noguera). Des de la federació regional de Lleida i la secció local de Ponts d'Esquerra Republicana de Catalunya han assegurat en un comunicat que Garcia va comunicar a la formació que la renúncia respon a motius "que afecten la seva vida laboral i personal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El grup municipal del PDECat, però, atribueix la dimissió a "motius estrictament polítics" i lamenta que l'alcalde abandoni el càrrec "sense haver decretat les urnes", ja que precisament aquest dimarts el govern municipal havia de decidir si l'Ajuntament cedirà espais per a l'1-O.

Francesc Garcia serà rellevat a l'alcaldia de Ponts per la fins ara regidora Maria Alba Basomba, segons han informat des d'ERC. El PDECat demana a l'alcaldessa en funcions que "signi el manifest a favor del referèndum de forma immediata, i, si és possible, que ho faci en el mateix ple convocat per a aquest dimecres.

Francesc Garcia va accedir a l'alcaldia de Ponts el 2012 després de fer fora amb una moció de censura Maria Antònia Pubill (CiU), que s'havia imposat en les eleccions municipals del 2011. Garcia havia concorregut als comicis sota les sigles d'Independents per Ponts-PM. L'abril del 2014 va renunciar a utilitzar aquesta marca blanca del PSC i va passar a ser alcalde no adscrit. En les municipals del 2015, Francesc Garcia va encapçalar la llista d'ERC a Ponts, amb la qual es va imposar a les eleccions després d'obtenir 6 regidors, respecte els 5 que va assolir CiU.

La nova alcaldessa signarà divendres

Basomba ha pres possessió del càrrec aquest dimecres al matí però encara no ha signat el decret de suport al referèndum, tal com li havia demanat la cap de llista del PDECat, Maria Antònia Pubill. Segons ha anunciat ERC, la signatura es produirà divendres per no prendre protagonisme a la festa major de la localitat, que té lloc el dijous 14 de setembre. De fet, el president de la federació regional de Lleida, Carles Comes, ha assegurat que es tracta d'una decisió presa conjuntament amb l'anterior alcalde, que ja havia anunciat que plegava dies enrere arran d'una "interessant oferta laboral". Comes ha volgut mostrar el seu disgust amb el PDECat per les seves declaracions al voltant d'una qüestió en què, diu, haurien d'anar "junts pel 'sí'" i ha explicat que Garcia havia enviat el correu electrònic pertinent al Govern per cedir els espais municipals de cara a la celebració del referèndum però que s'havia decidit que el decret fos signat ja per la nova alcaldessa.

stats