Política 05/04/2011

L'alcalde de Vic (UDC) crida a votar per la independència

Josep Maria Vila d'Abadal espera que “el dia 10 ha de sortir bé” perquè “Catalunya ho necessita”

1 min
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, amb el mercat setmanal de fons

L'alcalde de Vic i membre del Consell de Govern d'Unió Democràtica, Josep Maria Vila d'Abadal, fa una crida als ciutadans de Barcelona que diumenge votin per la independència. “Sou la capital de Catalunya i teniu més responsabilitat”, expressa Vila d'Abadal en un article publicat a NacioDigital.cat. Afirma que cal derivar “cap a l'assoliment de la plena sobirania” i per això “no s'hi val a deixar d'anar a votar perquè no tenim temps o d'altres excuses”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Com a alcalde d’una ciutat compromesa amb la nostra historia i amb el futur del nostre país us demano que acudiu a experimentar uns moments de glòria personal i col·lectiva”, proclama el batlle de la capital d'Osona.

Per Vila d'Abadal, augmenta el nombre de persones que “creiem que l'únic camí que ens queda als catalans” és “tenir un Estat Català”. En aquest sentit, manifesta que “és imprescindible que, si un dia volem ser plenament sobirans, es vagin sumant ciutadans a aquest sentiment”.

En l'escrit, el democristià recorda que Vic ja va votar “amb èxit” fa més d'un any. Expressa que va viure aquell dia “amb una sensació de gran llibertat” tot explicant que “la ciutat bullia” de “famílies senceres que sentien la felicitat de poder exercir el dret a decidir el futur del seu poble”. Detalla que “Vic va assolir més del 40% de vots a favor de la independència”, una dada que avui “superaria el 65%, segons una enquesta d'un mitjà local”.

stats