Política 02/10/2013

L'ambaixador d'Israel a Madrid troba "inacceptable" que s'utilitzi l'Holocaust en les crítiques a l'independentisme

Alon Bar troba "de mal gust" fer servir "una tragèdia històrica horrorosa" per a aquest tipus de debats

Efe
1 min
L'ambaixador d'Israel a Madrid, Alon Bar, en la visita a Sort / ACN

SortL'ambaixador d'Israel a Espanya, Alon Bar, ha advertit aquest dimecres que considera "inacceptable" i "un error" fer referència a l'Holocaust jueu quan es debat o es discuteix sobre la independència de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bar ha fet aquestes declaracions durant la presentació a Sort (Pallars Sobirà) del projecte de senyalització d'escenaris de fugida de refugiats jueus pel Pirineu durant la Segona Guerra Mundial, realitzada per la Diputació de Lleida.

"Utilitzar aquests termes en un context de debat i conflicte de la diferència d'opinions sobre el tema català ens sembla un error i un ús inacceptable", ha indicat Bar, ja que entén que és "de mal gust" la utilització d'"una tragèdia històrica horrorosa" com aquesta com a argument en aquest tipus de discussions polítiques.

Malgrat opinar sobre aquest punt, Bar ha evitat pronunciar-se sobre el procés independentista que vol iniciar el govern català, encara que sí que ha tornat a explicar que Israel té intenció d'obrir el seu pròxim consolat europeu a Catalunya, com ja ha avançat altres vegades.

stats