Política 24/04/2017

Les corones de flors de l'homenatge a l'11-M de la Comunitat de Madrid van costar "tres vegades més"

Un funcionari jubilat de la Comunitat ha declarat en el judici de la trama Gürtel que l'exviceconseller de la Presidència Alberto López Viejo contractava serveis més cars que el preu de mercat

Ara
2 min
Francisco Correa arriba al tribunal per declarar pel cas Gürtel

BarcelonaL'excap de l'àrea de Règim Interior de la Comunitat de Madrid Alfonso Peña Izquierdo ha afirmat aquest dilluns durant el judici per la primera època de la trama Gürtel (1999-2005) que les corones de flors que van presidir l'acte d'homenatge dels atemptats de l'11-M van sortir "tres vegades més cares".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Peña ha explicat que l'exviceconseller de la Presidència Alberto López Viejo era qui supervisava i controlava els plecs de contractes de l'àrea de Règim Interior sense tenir-ne cap competència -fet que es justificava per "falta de personal"-. Des d'aquest càrrec, López contractava serveis més cars que el preu de mercat. L'excap també ha destacat l'acte del 2 de maig, dia de la Comunitat de Madrid, per exemplificar els alts costos d'alguns elements decoratius de les celebracions organitzades per la llavors presidenta de la Comunitat, Esperanza Aguirre.

El funcionari jubilat ha comentat que López Viejo, a més, era l'encarregat d'organitzar els actes als quals assistia Aguirre. "Si no els programava amb ell [López Viejo], la presidenta de la Comunitat no hi assistia".

Un empresari nega les donacions al PP

Avui també ha declarat com a testimoni l'empresari i propietari de Licuas, Joaquín Molpeceres, una de les empreses que suposadament feien donacions al PP a canvi d'adjudicacions. Molpeceres ha negat ser una de les persones que apareixen en els 'papers de Bárcenas', sota el pseudònim de Volpeceres. "Em va sorprendre que sortís el meu nom perquè mai hem aportat res a cap partit", ha dit.

En ser preguntat per si havia realitzat alguna feina per a les empreses del cap de la trama, Francisco Correa, Molpeceres ha negat haver rebut factures de l'entramat corrupte cap a Licuas. "Vam fer feines per a l'Ajuntament [de Majadahonda]", ha conclòs. L'empresari ha volgut matisar, però, que en "determinats moments" les empreses fan aportacions "insignificants" i de "xifres petites" als ajuntaments.

stats