28-N
Política 29/11/2010

Laporta votarà en contra de la investidura de Mas si no es compromet amb la independència

Solidaritat Catalana anuncia oficines territorials on els seus diputats atendran les inquietuds de la ciutadania i que incidirà en el Parlament des del grup mixt mitjançant esmenes a les proposicions de llei

Redacció
1 min
Els dirigents de Solidaritat Catalana per la Independència Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Betran.

BarcelonaEl dia després d'aconseguir entrar al Parlament amb quatre diputats, el líder de Solidaritat Catalana (SI), Joan Laporta, va acceptar que la ciutadania “vol que governi CiU”, però va assegurar que votarà en contra de la investidura si Artur Mas no es compromet a proclamar la independència de Catalunya durant aquesta legislatura, un fet poc probable. Segons l'expresident del Barça, amb una abstenció "semblaria que també validem" l'opció d'un govern “autonomista” de la federació nacionalista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En clau interna, Laporta va anunciar també que la seva formació es prepara per encarar les eleccions municipals del mes de maig vinent, tal com ja ha avançar la versió en paper de l'ARA. Tanmateix, ha donat gairebé per descartada la seva presència als comicis estatals del 2012.

Pel que fa a la seva actuació al Parlament, el diputat Alfons López Tena ha rebutjat la cessió d'algun diputat d'un altre partit per formar grup parlamentari propi, ja que, des del seu punt de vista, això suposaria no acatar la voluntat popular. Per salvar la dificultat de no poder presentar proposicions de llei i de conviure amb Ciutadans, ha avançat que SI presentarà esmenes a tots els projectes i mocions dels altres grups perquè es converteixin en llei. Igualment, Laporta assegura que la seva formació introduirà mesures per fer “una nova manera de fer política” que tindran com a punt principal la creació d'oficines a diversos punts del territori en les quals els ciutadans podran fer arribar "les seves necessitats i les seves inquietuds" als diputats independentistes.

stats