POLÍTICA
Política 01/06/2011

Laporta: “Que ERC hi voti a favor, en contra o s'abstingui, no m'incumbeix”

El parlamentari més díscol ha anunciat que votarà a favor dels pressupostos de la Generalitat i ha obert la porta perquè els republicans es tornin decisius. “La meva decisió no està condicionada per afavorir ERC”, diu Laporta

Redacció
2 min
Laporta diputat

BarcelonaJoan Laporta, el diputat que va per lliure al Parlament de Catalunya, va sorprendre tothom aquest dimarts quan va anunciar que donaria suport al projecte de pressupostos presentat pel conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. Amb aquest vot, Laporta possibilita que els vots d'ERC es tornin decisius per aprovar els comptes, cosa que l'aritmètica parlamentària no preveia. Aquest dimecres, en una entrevista a Catalunya Ràdio, el líder de Democràcia Catalana ha negat, però, que la seva decisió estigui “condicionada pel fet d'afavorir ERC”. “Que ERC hi voti a favor, en contra o s'abstingui, no m'incumbeix”, ha afirmat Laporta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat no adscrit del grup mixt ha reiterat que està “predisposat” a donar un vot de confiança als comptes del Govern, encara que ha considerat que és “lamentable” que hagin de tenir aquest nivell d'austeritat. Laporta ha culpat de la situació “l'anterior govern socialista” i ha lloat el “coratge polític” de Mas-Colell, a qui s'ha referit amb respecte com a “professor”, per “desobeir Madrid” i no complir els objectius de dèficit que imposa el govern espanyol.

S'ha plantejat anar al Congrés?

Laporta també ha valorat la seva entrada com a regidor a l'Ajuntament de Barcelona, que s'ha de produir el dia 11 de juny “si tot va bé”, gràcies als dos regidors que va obtenir la coalició Unitat per Barcelona, que també incloïa ERC i Rcat. El parlamentari ha tornat a negar que assumeixi el programa d'ERC a nivell nacional i ha circumscrit el pacte amb els republicans a l'àmbit municipal. Laporta també ha parlat de la seva eficàcia electoral, ja que ha aconseguit dues plataformes des d'on dur a terme l'acció política com el consistori barceloní i la cambra catalana, en menys d'un any. Preguntat per si es planteja anar de diputat al Congrés de Madrid, Laporta ha contestat que això li presentaria incompatibilitats amb el règim de diputat al Parlament. “Així, s'ho ha mirat?”, li ha preguntat Manel Fuentes. “Sí, clar, home”, ha estat la resposta de Laporta.

stats