DEBAT D'INVESTIDURA
Política 23/12/2010

Laporta retreu a Mas seva “manca de capacitat de lideratge” i “manca d'humilitat"

El líder de SI s'ha preguntat "quantes sentències del Tribunal Suprem i del Constitucional caldrà perquè [Mas] vegi que cal avançar cap a la independència"

Roger Tugas
1 min

BarcelonaAquesta vegada, el líder de Solidaritat Catalana (SI), Joan Laporta, ha saludat totes les personalitats presents al Parlament quan ha arribat al faristol, per seguidament criticar la “manca de capacitat de lideratge” de Mas per “portar Catalunya a la prosperitat”. Per aquests motius, ha reiterat que la seva formació votarà en contra de la seva investidura i li ha retret que cada vegada li posi un nom diferent a la proposta de nou finançament que defensa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Igualment, Laporta ha lamentat l'ambigüitat del líder de CiU sobre cap a on cal avançar si falla la proposta de pacte fiscal. “Quantes sentències del Tribunal Suprem i del Constitucional caldrà perquè vegi que cal avançar cap a la independència?”, li ha preguntat. El dirigent de SI, que ha repetit bona part de les crítiques que va dedicar-li a Mas durant la primera jornada del debat, ha tornat a anunciar que la seva formació defensarà els avantatges que tindria un estat propi per a la ciutadania catalana.

Un dels altres motius que portarà els indpendentistes a votar en contra és la “manca d'humilitat” del líder nacionalista, ja que, segons Laporta, no ha acceptat la seva part de culpa en la crisi actual. Igual que Puigcercós, el líder de SI ha donat per “esgotada” la via autonomista i li ha reclamat que avanci cap a la independència.

stats