CRISI A SOLIDARITAT CATALANA
Política 07/03/2011

Solidaritat pressiona Laporta perquè deixi l'escó

Uriel Bertran posa en dubte “la consciència, ètica i moral” de Laporta si decideix no abandonar el seu escó al Parlament

Marc Colomer
1 min
Solidaritat es va reunir dijous al Restaurant Pitarra per anunciar la reedició de la coalició sense Joan Laporta.

BarcelonaDesprés que Laporta anunciés el trencament de la coalició electoral que va encapçalar pel 28-N, els que han estat els seus companys de partit per un breu espai de temps -Alfons López Tena i Uriel Bertran- el volen fora del Parlament. Consideren que l'escó és de Solidaritat, no pas de Laporta, malgrat que són conscients que l'acta de diputat és personal. Per això, Uriel Bertran ha posat en dubte aquesta tarda “l'ètica” de Laporta si no els torna l'escó, que per ordre de les llistes tocaria assumir a Isabel Clara Simó. Per Bretran, Laporta ha de prendre la decisió en base a la seva “consciència, ètica i moral”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot plegat mentre Laporta i el líder d'ERC de Barcelona, Jordi Portabella, tracten amb discreció els detalls de la incorporació de l'exlíder de SI a la candidatura unitària d'ERC i RCat per formar l'anomenat tercer espai entre CiU i PSC -que es visualitzarà els pròxims dies-, que Bertran ha definit com la “crossa del PSC a l'Ajuntament de Barcelona i a la Diputació de Barcelona”. Bertran ha restat importància a la marxa de Laporta, en assegurar que han tingut 25 baixes i 27 altes.

També ha carregat amb duresa contra Laporta Alfons López Tena, que l'ha acusat d'avorrir-se al Parlament. “Pretenia fer política com si fos el president del Barça”, ha criticat López Tena. L'objectiu ara, recuperar pel partit el quart escó.

stats