ELECCIONS MUNICIPALS
Política 11/12/2010

Laporta confirma que estudia optar a l'alcaldia de Barcelona

Tal i com va avançar el diari ARA la setmana passada, el líder de Solidaritat decidirà en els propers dies si opta a ser candidat.

Redacció / Efe
2 min

BarcelonaEl líder de Solidaritat Catalana per la Independència, Joan Laporta, apunta ara a l'Ajuntament de Barcelona i ha confirmat a una entrevista a l'agència EFE que, tal i com va avançar el diari ARA la setmana passada, estudia seriosament la possibilitat de ser ell candidat a l'alcaldia de Barcelona a les eleccions municipals del 2011.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Laporta assegura a l'entrevista que Solidaritat es planteja presentar candidatures en 612 municipis catalans: aquells on, segon els resultats obtinguts en les eleccions al Parlament, podrien obtenir representació local. L'expresident del Barça ja ha començat a estudiar quines possibilitats té de ser candidat a l'alcaldia de Barcelona, en un moment en el qual creu que els ciutadans busquen "renovació" i una "alternativa" al consistori, després de diverses dècades ininterrompudes de govern municipal de PSC i ICV, amb l'aliança d'ERC en algun període.

"Em puc presentar perquè ser alcalde és compatible amb ser diputat al Parlament, però encara no està decidit qui serà el candidat, contemplem diverses possibilitats, i una d'elles és que jo em presenti, però encara cal reflexionar més sobre això". El principal problema és que en unes eleccions municipals s'exigeix un percentatge mínim del 5% dels vots per entrar al consistori i, en el cas concret de Barcelona, el 28-N SI només va obtenir 20.433 vots, un 2,89%.

Laporta, no obstant això, confia en les seves possibilitats com a candidat i ha afirmat que té "interès", i que li agradaria ser alcalde de la seva ciutat, si bé ha afegit: "He de reflexionar una mica més, de la mateixa manera que vaig fer amb el meu pas a la política, quan vaig encarregar estudis previs per avaluar les possibilitats que hi havia". Si es decidís a presentar-se, li agradaria plantejar una campanya a l'estil de l'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, molt "pròxima" als ciutadans.

Sobre les negociacions amb altres partits independentistes per intentar formar una candidatura transversal, ha indicat que les converses encara "no són oficials" però que hi ha "vincles" amb ERC i amb Reagrupament que poden aplanar el camí, mentre que també hi ha diàleg amb CiU encara que les possibilitats d'un acord amb els convergents són molt menors.

Encara que l'alcaldable d'ERC, Jordi Portabella, ja va oferir abans del 28-N la possibilitat de formar una candidatura unitària de l'independentisme, Laporta prefereix no pronunciar-se sobre aquesta oferta fins que les converses siguin més formals. En tot cas, si la seva candidatura prosperés, li agradaria comptar amb la col·laboració i l'assessorament de persones molt pròximes a ell, com ara l'economista Xavier Sala Martín, però ha recordat que viu a Nova York, per la qual cosa és difícil que es pugui incorporar al seu projecte de forma permanent.

stats